Țara sprâncenelor stufoase încruntate

Știrbei Vodă, coloană oficială (la care nu ai dreptul legal), grandoman grăbit, polițist pe motocicletă (la 10 grade, seara, pe ploaie, când suntem noi, șoferii, sfătuiți de Poliția Rutieră „să evităm deplasările inutile”). Polițist mort!

Dar grăbit unde, nea Interesu’ Național ăsta, ca să imit cum uită basarabenii verbul din propoziție? De la un restaurant din Băneasa către Club Excelsior, popota de lux a MAI, destinația finală din comunicatul cu traseul petrecărețului cu girofar? Avea domnul Oprea o urgență de șpriț la onomastica unui alt general, ceva, cumva?
Întreb și eu, nu dau cu parul. Am câteodată mici curiozități bolnăvicioase, cum ar fi să știu și eu pe ce se duc banii pe care statul ni-i stoarce la buget și de ce un ministru nu poate merge cu o singură mașină fără girofare, fără pericolul iminent să-i cadă tinichelele și galoanele de umeri.

Da’ planoru’, unde e planoru’? Toate instituțiile astea „de urgență” și „de forță” ale statului, ținute cu bani grași de la buget, nu-i așa că par a nu fi în stare să identifice nici o muscă picată într-un pahar cu lapte? Ce să mai vorbim de reale situații de urgență, Doamne ferește!
Dar la galoane, pampoane, girofare, funde, panglici, epoleți, trese, sprâncene stufoase încruntate, fețe grave buhăite, ordine și medalii, nu ne întrece nimeni.

Țara lui pește, a generalilor de carton în număr cât mai mare și a politicienilor de mucava, suavi în declarații când nu se înjură ca la ușa cortului pe nimicuri!
Aviz ficusului de la Cotroceni, poate are ceva de spus pe subiect, totuși? Vreo învățătură, vreo bulă filozofală, o părere, vreun rânjet, orice. Nimic? Ghinion?

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.