Secu vs KGB? Yakuza vs Camorra? Vot util? Nu! Vot pozitiv!

Vizualizări: 3,691

Gata, m-am enervat! Aud cum toți purtătorii de serviete pline cu șpăgi pentru politrucii furăcioși, acuză acum, din postura de candidați „de dreapta”, că eșecul lor și victoria PSD la locale s-ar datora celorlalți contracandidați „pe dreapta” care fragmentează acest segment anti-PSD, anti-mafie. Dar cine spune că următoarea coaliție monstruoasă după USL, cea actuală dintre PDL și PNL ar fi de dreapta? Doar pentru cota unică introdusă nu pot fi catalogați de dreapta, mai ales că stânga asumată a făcut, ipocrit și perfid, multe scăderi de taxe pe de o parte, crescând sau introducând pe șest alte taxe. Practic le-a luat fața centriștilor, că nu-s de dreapta, pe nișa unde ar fi trebuit să se manifeste ei. Ambele „mari” partide, împreună cu acoliții lor tăriceni, pavelești, uneperei sau peempei, sunt struțo-cămile ideologic, în fapt găști de indivizi legate ombilical și inter-șantajabile cu dosare făcute și păstrate în sertare. Se știe că oricine vrea să intre în Yakuza mioritică, la împărțirea prăzii, trebuie să fie pătat, trebuie să aibă un schelet în dulap, altfel i se găsește repede unul.

Oamenii de dreapta din țara asta nu au reprezentare, din păcate. Și nici ceilalți. Românul nedependent de ajutoare sociale nu este reprezentat. Vina principală aparține lor, peneliștilor care au trădat permanent încrederea în prea multe rânduri și au făcut jocul aceleiași grupări, care din umbră sau pe față vrea să păstreze actualul status-quo, și nimeni nu mai crede, ca și în cazul PNȚ sau PMP (PDL), că vor face vreodată acte de frondă împotriva Systemului. În cazul FSN-PSD este evident: reprezintă însuși Systemul, ei vor jefui întotdeauna România și pe români și vor vrea țara populată de proști trăind în subdezvoltare și minciună, dar marea dezamăgire în cazul partidelor care au mimat antifesenismul este tocmai legată de faptul că în plină criză, generată ori de reforme, ori de prăbușiri de piețe, ei au clamat strângerea curelei în timp ce s-au ghiftuit cu nesimțire din ceea ce a fost de furat. De aici rezultă că principiile și valorile trâmbițate au fost doar vorbe-n vânt, nu le-au avut niciodată, nici în partid, nici la guvernare, nici în parlamentul rușinii. Iar legea electorală actuală au votat-o cu ambele mâini, pentru ca acum să se plângă de ea. Cu lacrimi de crocodil, bineînțeles… Nu vă mai credem!

Acum se vor din nou votați. Din nou vin în fața noastră cu nimburi de sfinți deasupra capului, crezându-ne proști și uituci. Să luăm cazul Iașului, unde Chirica, pupilul pușcăriabilului Nechita, se face că nu mai este cu pesedeul, pare că nu îl mai recunoaște pe boss-ul lui căruia îi purta servieta, conștiința nu-i este încărcată de teii tăiați acum câțiva ani în maximă aroganță și dispreț față de ieșeni, nici nu-i miroase a fum de la autobuzele jalnice care au luat foc pline de călători de bună-credință ce plătesc bilete prea scumpe, nici nu-și aduce aminte de șmenurile cu firmele de taximetrie sau transport local aparținând cumetrilor lui.

În partea „opusă”, ex-partenerii din USL, peneleii-paraleii cu Bodea vârf de lance, fac un blat evident cu principalul favorizat de funcția interimară, Chirica, acuzând toți ceilalți candidați „pe dreapta” că fac jocul pesedeului dacă nu renunță la candidaturi de dragul „învingerii” PSD-ului. Același „text” grotesc precum al lui Predoiu la București. Alt pupil, de data asta al lui Fenechiu și al lui Adomniței, ambii cu probleme în justiție, ridicat pe aceleași principii ale pupincurismului în rangul de șef, se laudă cu un aeroport. Făcut internațional foarte târziu, după ani și ani în care Iașul a fost lăsat în sărăcie și subdezvoltare precum întreaga Moldovă din lipsa infrastructurii și a investițiilor. Și mai are și halucinanta nesimțire să citească scrisoarea din pușcărie a lui Fenechiu la inaugurarea pistei aeroportului. Adică scrisoarea unui cap al mafiei securiste locale. Arogant, infatuat, în dispreț față de români, arătând că vrea să preia șefia haitei.

Chiar dacă au făcut tardiv sau mai degrabă de mântuială, pe-repede-nainte ceea ce era demult necesar, acești oameni nu au funcționat niciodată ca buni gospodari într-un mediu privat, ci doar au executat ordine ale altor sus-puși sifonând bani publici. Exact ca într-o mafie sau serviciu secret abscons. Eu nu-i mai cred și vă îndemn și pe voi să nu-i mai credeți. Există oameni din afara Systemului pe care-i putem credita cu încrederea noastră. Nu mai vreau să văd vot util pe principiul că nu votăm un om bun pentru că nu are șanse. Dar conștiința noastră? Votând „răul cel mai mic” nu facem decât să perpetuăm gașca de hoți la putere. Ăsta e și visul lor, alternanța la putere a Camorrei PSDiste (FSN aripa dură) cu Yakuza PNListo-PDListă (FSN aripa slimfit), în care să-și împartă ce e de furat și combinat pe sistemul cine e la putere fură 70%, „opoziția” 30% și invers când se învârte roata. Acest System de furt ține România în loc, chiar dacă mimează că fac și ei ceva, ca babele să spună: „fură maică, așa-i, dar uite că au mai făcut și ei ceva…”. Că fac după cât îi duc doctoratele plagiate și liceul terminat la 35 de ani, asta nu mai observă nimeni: adică fac prost și de mântuială.

Deci să ne uităm atent pe listele de candidați și să ne informăm: dacă vedem un om care a condus o firmă privată prosperă, o multinațională în domeniul IT, a performat în economia liberă, s-a remarcat ca bun manager, are avere făcută din muncă cinstită, cu propria-i minte, atunci acel om trebuie votat. Pentru că merită. Merită și conștiința noastră să fie împăcată cu gândul că am încercat să schimbăm în bine orașul nostru votând pozitiv în anul de grație 2016. Dacă se va dovedi că ne-am înșelat din nou, avem ștampila peste patru ani sau chiar mai devreme prin referendum de demitere. Dar pentru asta trebuie o comunitate unită și activă. Eu voi vota pozitiv și voi fi și după alegeri foarte atent la cum se va face treabă în Primărie și Consiliile locale și cel județean. „Răul cel mai mic” și „răul ăl mai mare” trebuie să dispară din opțiunile noastre de vot. Pentru totdeauna. De jos începe schimbarea actualei clase politice putrede, de la firul ierbii, de la conștiința noastră de oameni responsabili.

Ieșiți la vot și votați pozitiv, pentru că aveți ce!

comments

Lucian Pavel

Lucian Pavel

48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Lucian Pavel
About Lucian Pavel 14 Articles
48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.