Săptămâna pe scurt II (40)

Așa cum era de așteptat, moțiunea de cenzură a PNL a căzut cu mult succes în Parlament. În virtutea ”interesului național”, oamenii generalului-izmană (re-re-evaluat de fostul președinte Băsescu) și banda lui Moliceanu au votat pentru guvern, pentru stabilitate, pentru ca impostura și infracționalitatea să rămână la putere. De bucurie, plagiatorul-șef s-a dus să se fotografieze între cămilele Iordaniei, care îi amintesc, cică, de oile de acasă: suportă să ducă în spate toți pungașii, cu pradă cu tot și nu crâcnesc – doar își rumegă supărarea și scot, uneori, câte un behăit trist.

Dacă nu a ieșit cu moțiunea, doamna Andreea Paul a încercat cu greva japoneză – pentru votul prin corespondență. Care grevă nu s-a ținut nici asta, că nu le-au venit banderolele albe regulamentare. Nu vă necăjiți, doamnă, că PNL este, oricum, într-o grevă permanentă; cu sau fără banderole – nu-i nicio diferență, stați liniștită.

Din puțul negândirii doamnei Udrea – cică ar exista studii care demonstrează următorul ”adevăr”: construirea de noi penitenciare duce la… creșterea infracționalității! Stimată doamnă, asta o știți (bănuim) de la președintele Norvegiei… Un hâtru spunea însă că doamna are dreptate: la ce sărăcie a creat clasa politică românească postdecembristă, mulți români vor prefera să stea în închisoare: cazare gratuită, trei mese pe zi, cablu tv, apă caldă, etc. Bașca șansa de a ajunge scriitor (sau tâmplar – ca Dănuț Senzaționescu).

Sorin Oprescu este bolnav… Foarte bolnav. Domnia sa nu face excepție – toți infractorii se îmbolnăvesc doar când intră în pușcărie. Pe nici unul nu-l ia durerea de spate, de ochi, de rinichi, de ficat, de oase sau de inimă când întinde mâna să ia șpaga. Nu înțepenește pe loc – nu, atunci ei sunt veseli și se simt perfect. Cum se văd însă la TV, cu cătușele puse, cum îî năpădesc toate bolile din copilărie și până la momentul arestării; și mai apar și alte câteva noi. Oprescu are nu mai puțin de 12. Unele boli sunt ereditare – se transmit de la tatăl securist (cu grade mari) către fiul infractor. Domnilor Roman și Geoană, nu sughițați: era vorba de de infractori dovediți; poate sughiță însă dl. Oprescu… (în spiritul exprimat mai sus, un alt român era de părere că ei devin infractori de nevoie, tocmai pentru a se putea trata medical corespunzator).

Obama și-a pus cenușă în cap pentru eroarea de la Kunduz, unde un avion american a ras, cu precizie, un spital cu personal medical internațional, lovindu-l în plin de 4-5 ori, deși, timp de o oră, cât a durat atacul, cei de acolo au sunat cu disperare la Kabul, încercând să evite tragedia. Speriat de cele întâmplate, Obama i-a cerut omolugului rus să oprească imediat bombardamentele în Siria, pentru a evita, bănuim, tragedii asemănătoare. Desigur, nu avea nici un rost ca Obama să se adreseze cu astfel de rugăminți USAF, care (cunoscut lucru) are o tradiție în domeniu: în timpul celui de al doilea război mondial bombardierele americane, plecate spre sudul Germaniei și-au vărsat de câteva ori încărcătura mortală peste capetele neutrilor elvețieni, iar în 1999 avioanele B2 au spulberat clădirea ambasadei R.P. Chineză de la Belgrad. Adică, toată lumea știe – americanii stau prost la geografie și orientare turistică, asta este…

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.