Săptămâna pe scurt

Domnul Dunca s-a supărat că Protecția Consumatorului nu a fost primită de către bănci la negocierile cu ASURF (reprezentanții clienților băncilor) și a amenințat cu controale. Mai mult, a spus: „Caut orice modalitate legală, care să-mi permită să interzic creditarea în câteva bănci.”
S-a întors vremea lor, vremea șefilor fermi și gata de acțiune. Fraților, suntem în siguranță, protecția consumatorului a terminat-o cu carnea veche și brânza alterată și s-a pus pe bănci (pe instituțiile financiare adică, nu băncile din parcuri).
Să-i dăm domnului Dunca o veste proastă: Banca Națională a României autorizează instituțiile financiare să acorde credite din depozitele atrase. Mai sunt și instituții non-bancare de credit, care practică dobânzi și de 80%, dar nu prea este treaba domnului Dunca. Nu de alta, dar nici nu pare că știe care-i treaba lui.

Procurorul Emilian Eva, cel care l-a trimis în judecată pe Voiculescu, a fost reținut de D.N.A. Cică ar fi defășurat activități comerciale incompatibile cu calitatea de magistrat. A cumpărat și vândut opere de artă, în speță, tablouri. Nu, nu administra vreo casă de licitație, a făcut-o în nume personal. Interesant dosar!
Poate la intrarea în magistratură ar fi nimerit ca toți subiecții să-și cedeze colecțiile filatelice, numismatice, cartofilie și alte colectibile – capace de bere, Lego Ninjago, carduri, Playboy etc.

„Grecia lasă în urmă austeritatea distructivă bazată pe dictatură și frică!” spunea Tsipras după câștigarea referendumului. Din Grecia, nu din Germania. Fiindcă avea să afle o săptămână mai târziu că grecii sunt suverani în Grecia iar nemții în Germania. Și că nu-i bagă nimeni austeritatea pe gât. Însă, cu datoriile grecilor și cu tehnica de negociere a lui Tsipras și Varoufakis s-ar putea să dea austeritatea pe asceză. O să-l prețuiască pe Diogene, că tot s-a trezit romantismul naționalist în ei.

Giovani Becali vrea să renunțe la numele de mafiot, adică la Giovani. Colegii de „facultate” cică i-ar imita proastele năravuri, toți vor să fie Giovani. Probabil că o să-și spună ”Nelu”. Vorba lu’ văr’su: Gigi a murit, trăiască Gheorghe! Giovani a fost încarcerat, Nelu a fost eliberat!

La câteva zile de când ochiul DNA s-a aplecat asupra foștilor IRL-iști, Chiliman și Moisescu, MRU, aliatul lor până când cei doi au mutat conducta cu bani la Pavelescu, a fost propus șef la SIE. Că așa-i în viață! Pavelescu a salutat regulamentar numirea.
Până la urmă, nici noi nu contestăm că MRU nu ar avea calități: un erudit cu un doctorat cinstit, este serios și, probabil, foarte ascultător. Adică, îi ascultă pe alții dar și ascultă de alții. Și asta este cea mai importantă calitate.

Ponta s-a autosuspendat din fruntea PSD-ului, până-și rezolvă problemele penale, ca să nu afecteze imaginea partidului. Din fruntea celui mai cinstit guvern nu trebuie să plece, pentru că nu-i afectează imaginea. Este deja al 14-lea ministru penal…

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.