Săptămâna pe scurt (5/2016)

A doua zi după ce Comisia juridică a Senatului a votat pentru ridicarea imunității lui Gabriel Oprea, plenul Parlamentului a luat o decizie similară, ceea ce dovedește că minunile nu se petrec în fiecare zi și nu oricui. Degeaba a umblat generalul de tinichea pe holurile Legislativului (imaginile stau mărturie) cu miruitoarea lui Dan Șova lângă dânsul – de data asta n-a ținut povestea și de acum omul se pregătește de ”audieri”.

După demisia ”de oroare” a procurorului general Tiberiu Nițu (cică un strălucit fost doctorand al generalului G. Oprea?), Lavinia Șandru a dat din nou măsura splendidului său bagaj intelectual și cultural: ”când mi-am dat eu doctoratul, nu m-am putut bucura, că era scandalul cu doctoratele”. Doamna Doctor, având în vedere ce emiteți pe post (la Irealitatea TV) – și anume că femeile musulmane sunt obligate să poarte vălul islamic, adică – ”sharia” (sic!), bănuim că doctoratul dvs. privește culturile de ”perle”, pentru că de cultură generală nici vorbă nu poate fi.

Traian Băsescu nu știe dacă va candida sau nu la primăria Capitalei. Probabil că este puțin speriat de declarația domnului Marica – de profesie lider sindical, care a anunțat, surescitat (parcă din studioul Haznalei 3): ”candidez împotriva lui Băsescu; îl bat de-l ucid”. Nu știm dacă respectivul domn, care are charisma unei pătlăgele congelate, îi va sufla locul marinarului, la București; deocamdată (după forma și conținutul declarațiilor făcute) părea numai bun de înverzit fiola polițiștilor rutieri.

Tristă situația în care un fost președinte o ia de la capăt cu dărâmarea chioșcurilor și cu vânarea maidanezilor (problemă la fel de actuală acum – ca și în anul 2000), dar parcă mai tristă pare să fie situația bucureșteanului, nevoit să se decidă între propunerile ”marilor” partide: pe cine să alegi – țoapa absolută d`Ilfov sau pe Peter Pettigrew de Dâmbovița? Grea alegere…

Una dintre problemele politicianului român este criza de identitate: doamna Sulfina Barbu, PDL-istă cu state vechi a emis, ritos: “noi, PNL…”. Să te transformi într-atât, încât să te identifici cu atâta ardoare cu fostul adversar politic… Dar asta dovedește că, în persoana domniei sale, fuziunea PNL-PDL s-a realizat în totalitate, astfel că în mintea doamnei nu se pot învălmăși conceptele liberale și cele populare/creștin-democrate, pentru că pe primele nu le-a cunoscut niciodată, iar ultimele îi sunt așișderea străine, reprezentând doar o poleială oportunistă peste solida bază social-democrată a PD/FSN.

Întoarsă din cele străinătățuri, doamna Muuugiu a venit, opărită, să ne ocărască, pentru că au deranjat-o (deși deranjul domniei sale este vechi, vizează singura parte a corpului care nu acoperă ecranul și este cunoscut încă de la celebra piesă de teatru scabros cu care ne-a blagoslovit) strigătele din stradă în favoarea familiei Bodnariu, în spatele cărora domnia sa vede degetele încrucișate ale mâinii stângi a lui Putin. Deoarece înțelegem că doamna a scăpat și de data asta de internare (deși răcnea după ajutor la Serviciile secrete), îi transmitem respectuos că ar fi mai potrivit pentru o persoană care nu are copii  să se abțină să susțină decizii prin care sunt răpiți copiii din familiile lor, nu de alta, dar nu credem că dispune de empatia necesară.

Putem, însă, în curând, să cerem o părere în acest sens doamnei Gorghiu, care, prevăzătoare, nu a vrut să ajungă în gura mahalalei (recte, a doamnei Găbița), ca altădată candidatul Klaus Iohannis, ocazie cu care o și felicităm.

comments

Mihail Albişteanu

Mihail Albişteanu

Absolvent al Facultăţii de Istorie (Iaşi) şi al unui master în Jurnalism, este profesor la o şcoală din capitala Moldovei. Începând din 1993 activează în sectorul non-profit, ca fondator şi lider al unor organizaţii neguvernamentale.

More Posts - Website

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Mihail Albişteanu
About Mihail Albişteanu 18 Articles
Absolvent al Facultăţii de Istorie (Iaşi) şi al unui master în Jurnalism, este profesor la o şcoală din capitala Moldovei. Începând din 1993 activează în sectorul non-profit, ca fondator şi lider al unor organizaţii neguvernamentale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.