Săptămâna pe scurt

Un spital din Suedia deschide prima clinică pentru bărbații violați. Dăm timpul înapoi și vedem cu alți ochi desantul turistelor nordice pe litoralul Mării Negre. Aveau dreptate partidul și securitatea să interzică relațiile cu străinii. Îi protejau pe bărbații români de violurile suedezelor. Bine, îi lipseau și de cadourile simbolice pentru așa violuri – ceasuri, lănțișoare de aur, dolărei…

Doamna Iovu, vicepreședinte CEC Bank – banca românească cu nume scris cu „k” – deh, nu poți fi specialist de branding, dacă nu ești un pic murdar de engleză la gură – o doamnă blondă, bine făcută, genul suedeză, amintește că pe vremuri faliții nu primeau a doua șansă. Și nu le era bine deloc: nu erau violați, dar erau purtați încătușați pe străzi, pentru a-i face de rușine. Un fel de perversiune tip „public humiliation”, nu?

Nu mai poți să iei o palmă de Mircea Badea! După ce a luat bătaie de la motocicliști, acum vrea și de la diaspora. A plătit Rus cu funcția, vrea și Mircea măcar un șut în c…fund. S-a trezit să-i jignească pe românii plecați – cum că plătesc impozitele afară, pentru banii pe care îi fac. Păi, măi Mircică, ăsta-i rolul impozitelor – din banii pe care-i faci, dai o parte comunității în care trăiești, ca să-și poată menține sistemul de reguli, care îți permite să câștigi acei bani. Deci, dacă faci bani în Montreal – Canada, plătești niște bani să funcționeze primăria din Montreal și niște bani să funcționeze statul canadian. Dacă faci bani în Băneasa, din prostituție intelectuală, de exemplu, plătești la București și la bugetul statului român, da?

Chiliman a fost preluat de la avion și băgat direct în dubă. Procurorii DNA l-au cazat o noapte, în arest, la Ploiești, însă judecătorii l-au eliberat sub control judiciar. Se poate să fi fost doar un exercițiu din partea DNA, de tipul – cum poți să preiei un client din avion, direct în dubă. Nu de alta, dar de pe Ataturk Havalimani, vine un turist cu vestă roșie, căști de urechi mari și verzi, ochelari de soare și cu mers greoi, afectat de-o operație la un genunchi, care trebuie „săltat” cu grijă (clientul, nu genunchiul).

E clar, PSD-iștii au cea mai bună mașină de propaganda. Cum apare un scandal public cu un PSD-ist, să zicem Nichita, cum îl acoperă cu un scandal și mai mare – de exemplu, consilierul personal al lui Oprescu a fost prins luând șpagă de sute de mii de euro. Ei, bine, cum domnu’ doctor, fiu de general de securitate și crescut în Primăverii trebuia acoperit, au acoperit scandalul cu altul mai mare: Ponta a comis vreo 17 infracțiuni. Asta așa, numa’n combinația cu Șova și mahării de la Turceni-Rovinari… Dar Viorel are potențial – poate acoperi acest scandal cu altele mai mari, poate explică ce a făcut cu creanța de la Rompetrol, sau cum a blocat dosarul subvențiilor la bovine, ca să nu-i pice tata socru la beci.

http://www.wowbiz.ro/alexandru-arsinel-si-a-tras-si-pensie-de-revolutionar-fost-secretar-in-partidul-comunist–actorul-a-ajuns-sa-castige-aproape-30-000-de-lei-pe-luna-in-_153044.html

”…Cum a ajuns Alexandru Arsinel sa aiba o penise de revolutionar (…)? Simplu: actorul se bucura de acest statut inca din anii de dupa Revolutia din 1989, in ciuda faptului ca a fost secretar de partid pe vremea comunistilor…”.

Cred că am înțeles cum este cu anticomunismul unora. În comunism oamenii stăteau la cozi – nu și secretarii de partid, nu întotdeauna. Dacă te-ai apucat să sari peste rând – ca să prinzi, de exemplu, un rinichi, înaintea altora, atunci se cheamă că ai luptat cu comunismul și meriți pensie de revoluționar.

Încercând să scape de demitere și de datul cu subsemnatul pe la DNA, bravul nostru premier, Victor Ponta și-a amintit de ”Victoraș – ai grijă de copii” și și-a pus piciorul în ghips. După care a declarat că nu-și poate exercita atribuțiile și i-a cerut președintelui să-l nominalizeze în locul lui pe generalul de patru stele verzi G. Oprea. Pacat – nu avem și o imagine a mototolului, de pe patul de spital, s-o punem alături de cea, aproape identică, a lui John Kerry, care, cu piciorul fracturat în Alpi, își îndeplinește atribuțiile în continuare, tot dintr-un pat de spital.

Obama a glăsuit din nou pentru interzicerea armelor de foc, după recentul atentat din Carolina de Sud (și a găsit și motivul pentru a cere scoaterea steagului confederat de pe Parlamentul local). Probabil că atentatele și psihopații criminali se vor înmulți în următorii ani, până când cetățenii singuri vor cere eliminarea armelor de foc – lucru demult și cu insistență urmărit pe Wall-Street. Dacă cetățenii americani ar putea fi nu doar îndobitociți, ci și dezarmați, ei… Atunci s-ar putea organiza și un atac a la Charlie Hebdo – dar musai cetățenii să nu aibă arme. Că s-a încercat un Charlie Hebdo, recent, în Texas, dar texanii nu sunt oile neînarmate din Paris. Cetățenii înarmați i-au doborât imediat pe atacatori, fără drept de apel.

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.