Săptămâna pe scurt (42)

Mare realizare, mare! S-a votat Legea Irigațiilor care a beneficiat de un lobby puternic din partea marilor producători agricoli. De la bugetul statului se investesc în următorii 5 ani aproximativ 1 miliard de euro, cică în reabilitarea sistemelor primare de irigații. Prin lege s-a impus un impozit de 20 de lei pentru fiecare proprietar de teren, fie că investițiile viitoare îl vor ajuta sau îi vor ajuta doar concurența, iar acestui impozit i-au zis abonament. Apoi, cică prima măsura e reîncărcarea schemei falimentarei ANIF prin reangajarea electromecanicilor concediați în 2011. Deja seamană a acciză crescută pentru construirea și demolarea unui tronson de autostradă. Sau a TVR?

Mugur Isărescu reclamă faptul că 200.000 de firme raportează pierderi și că acestea reprezintă o problemă pentru economie și sistemul bancar. Mugur Isărescu e chiar revoltat, scrie Ziarul Financiar:„ Eu cum pot să fac profit an de an, iar 200.000 de firme nu?” Păi, tot Mugur Isărescu a răspuns prin iulie 2012: „sistem(ul) fiscal…îți oferă o singură şansă să supravieţuieşti şi aceea este să faci evaziune”. Păi, ce să mai înțelegem, domnule Isărescu? Că trebuie un control atent la S.C. Măr S.R.L.?

Proiect cu finanțare europeană sau pe ce mai sparg banii agențiile de protecția mediului: cică 950.000 lei costă proiectul „Wolf life” care-și propune să-i protejeze pe lupi în habitatul lor natural. Cum? Înființează o canisă de câini de rasă de unde o să le dea ciobanilor niște câini mai buni în lupta cu animalele de pradă, adică și cu lupii. Și fiindcă îi dau gratis, ciobanii nu-i vor mai abandona, spun specialiștii, prin păduri ca pe ceilalți câini care-i concurează acum pe lupi în habitatul lor natural și chiar îi lasă fără hrană. Mai mult, chiar cetățenii sunt speriați de agresivitatea câinilor mici și corciți fără stăpân care au atacat oile, un interviu cu un sătean întărind spusele specialiștilor. Răi, n-am ce zice, lupii nu ar fi mâncat oile, doar le-ar fi mângâiat pe grumaz. Iar dacă lupii sunt amenințați de cățelandri, aducând și ciobănești în zonă, se rezolvă toate problemele. Dacă așa zic specialiștii…

Că tot am vorbit despre lupta pentru supraviețuire a speciilor, disputa politică a intrat în faza pe nașteri. Angela – sau cum o cheamă pe blonda de la PNL – Gorghiu, spune că lucrează la concepție. Andreea Paul Vass spune că a născut sâmbăta, ca să muncească toată săptămâna pentru popor. Eheeei, blondelor, ce șansă aveți voi în fața lui Firea Vrânceanu Pandele care naște în timp ce muncește, și iar naște, și iar muncește și nu se oprește, nici din născut, nici din muncit?

Săptămâna s-a încheiat cu alegeri la P.S.D. Așa, și?

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.