Săptămâna pe scurt (40)

» Oprescu a fost dus la Spitalul Universitare unde un sobor de medici ar fi trebuit să-l găsească grav bolnav, suficient cât să nu mai fie trimis înapoi în arest. Eh, unde ești tu, domnule Brădișteanu și ale tale diagnostice imbatabile? Păi, unde să fie, e liber, dar are în palmares o condamnare la un an de închisoare cu suspendare pentru diagnostic vădit eronat în cazul Năstase.

» Ținut în viață de aparate, nu se lasă și dă comunicate la mișto sau cineva din primărie îi copiază stilul. Cică acoperișul Arenei Naționale nu are nicio problemă, vremea e de vină. Adică, dacă plouă prin el, e de vină ploaia, nu acoperișul a fost făcut la mișto. Că de aia sunt acoperișurile, să se ia bani pe ele, nu să protejeze de intemperii.

» Știre: importante organizații de mediu au descoperit că mai multe autoturisme consumă mai mult decât în testele oficiale. Nu-i așa că nu vă vine să credeți? Cuuum? Aveți mașina de atâta timp și nu știați cât consumă? Bine că au descoperit experții ăștia din importantele organizații de mediu cât vă consumă mașinile, că nu aveați cum să vă dați seama.

» Uniunea Europeană, după ce a invitat imigranți și în țările care nu-și doreau, au făcut niște invitații și în Turcia. U.E. ar fi vrut să finanțeze niște centre de primire și înregistrare. Numai că pe Turcia nu are cum s-o dea afară din U.E. fiorosul ăla de Hollande, așa că răspunsul primului-ministru Davutoglu a fost clar: „Le-am spus europenilor că nu va fi niciun centru de primire în Turcia. Înființarea unor astfel de centre este inacceptabilă și inumană”.

În plus, Turcia a făcut și o propunere de bun-simț: să se înființeze o zonă tampon în Siria unde refugiații să fie în siguranță. Bineînțeles, fiind de bun-simț, acestă propunere nu e agreată de europeni. Aici totul se face cu programe costisitoare, ONG-uri, activiști grijulii, politruci surprinși de fotografi agreați când își arată compasiunea.

» Trei mii de profesori care nu au doctorate trebuie să părăsească sistemul universitar. Nu mai au ce căuta în înaltele școli, doar doctorii asigurând un nivel superior de calitate. Și România are o pleiadă de doctori, unul mai celebru ca altul, somități, oameni care au făcut cercetare, cu contribuții excelente la dezvoltarea diverselor științe: Oprea, Ponta, Mischie.

» ANAF angajează o mie de salariați care cică vor recupera prejudiciile din dosarele de corupție soluționate de instanțe. Ministerul de interne are nevoie de încă 6.000 de polițiști, nu știm pentru ce, dar nu pot rămâne fără muncă absolvenții școlilor de poliție. În sistemul sanitar, s-au mărit salariile tuturor celor peste 200.000 de angajați cu 25%. În același timp, în sectorul privat, salariul a crescut în acest an cu 4%. Alte surse vorbesc de 6%. O treime din salarii sunt oricum salarii minime pe economie și creșterea lor a fost de 16%. Deci, celelalte salarii din economie abia dacă au crescut cu 1-2%. În timpul ăsta, bugetarii au dat drumul robinetului.

Foto: Agerpres

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.