Săptămâna pe scurt (39)

Guvernanții nu mai au motive să se teamă de sindicate, s-au înfrățit cu ele… Guvernul României va acorda un ajutor financiar Federației Naționale Pro Agro pentru ca aceasta să-și poată achita cotizația la COPA-COGECA, cotizație care tocmai a fost majorată de la 400.000 euro la 550.000 euro anual. Asta-i garanția supremă că Pro-Agro va reprezenta interesele agricultorilor împotriva guvernului? Pe banii guvernului, nu? Nici nu știi ce să mai crezi: ori lupta sindicală a repurtat victoria finală, ori guvernul a domesticit sindicatele.

Cozmin Gușă și Rareș Bogdan apar în dosarul lui Sorin Oprescu ca traficând informații privilegiate, secrete chiar, de la D.N.A., via S.R.I., către primar. Cică de 7 ani Oprescu era avertizat că va fi arestat. Ăștia au boala aia a lu’ Mărmureanu – au anunțat deja ultimele 1000 de cutremure din cele 2 întâmplate.

S-o spunem p’aia dreaptă: niște gargaragii făceau gargară cu alt gargaragiu.

Oprescu a uitat că avea în casă banii din pensia răposatului părinte, adică 71.050 lei, pe care i-au găsit procurorii la percheziție. Și fiindcă nu știa, s-a împrumutat la șoferul lui cu 25.000 de euro. Ei, vedeți cum este să ai prieteni și mai ales șoferi bogați? Îi suni noaptea și te împrumuți la ei cu niște zeci de mii de euro, nu scormonești prin haine sau prin castronul cu mărunțiș, să faci de-o pâine sau de autobuz, ca să ajungi la muncă. Ce vorbim noi aici? E altă ligă, liga lor – liga securiștilor.

67 de ONG-uri au lansat un apel către Ministerul Educației, să introducă educația sexuală în școli. Apelul este semnat și de Asociația Pentru Drepturile Pensionarilor, care militează, printre altele, pentru predarea în școli a cunoștințelor despre diversitatea orientărilor sexuale care, cică, îi vor ajuta pe copii să înțeleagă mai bine dacă sunt, gay, bisexuali, transgenderi, intersexuali, lesbiene sau indeciși. Hello, trecuților, ați uitat de dreptul cel mai important, fără de care restul nu-și au rostul: pedofilia, fraților – sau greșim? De asemenea, între semnatari, pe lângă asociații de elevi și studenți trecuți de a treia tinetețe, homosexuali și femei rrrrome, pe lângă Fundația Inocenti (sic!), regăsim Organizația Națională ”Cercetașii României”. Aoleu, cu asta vă ocupați voi, dragilor? Vă consolidați educația sexuală? Cică părinții vor fi siliți să accepte porcăria asta… Mmm, trebuie să vă spunem că aveți niște lacune la capitolul educație sexuală. Vă lipsesc tocmai bazele – vă trimitem la origini, să le descoperiți…

 http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20451688-apel-pentru-introducerea-educatiei-sexuale-scoli-adresat-ministerului-educatiei-peste-60-ong-uri.htm

Unui copil transgen i s-au dezvoltat organe sexuale masculine abia la vârsta de 12 ani, spune o știre promovată de progresiști. Sigur, ar spune niște misogini, la 14 ani o să-i mai crească o bucată de creier, dacă tot a devenit bărbat. Și la peste câțiva ani, se va răzgândi și va deveni din nou femeie și va rămâne însărcinată. Sau însărcinat – să nu cumva să fim acuzați de discriminare…

Schimb de declarații tăioase între România și Ungaria – pornit de la București. Ponta nu este de acord cu modul în care Ungaria se poartă cu imigranții – de parcă ar avea el vreo treabă… Orice stat democratic are dreptul să decidă ce face în interiorul granițelor sale, atâta vreme cât nu pune în pericol, în vreun fel, alte state. Ungurii pot să învelească și Budapesta în sârmă ghimpată, dacă doresc. Este pur și simplu treaba lor! Ceea ce face Ponta, secondat, ca un cățeluș, de Aurescu, este doar mitocănie crasă. Ce rost au declarațiile provocatoare la adresa unui stat vecin? Vor să pună gard la graniță, n-au decât – putem să punem și noi unul sau putem să râdem, dar ce rost au reacțiile belicoase? Aparent, niciunul… Asta dacă nu ne amintim că Ponta este trimis în judecată. Decât să demisionezi, nu este mai bine să abați atenția spre o dispută externă, perfect inutilă, dar care este păguboasă pentru țară? Așa cum păgubos este pentru România să aibă în frunte un premier trimis în judecată. Cu părere de rău, trebuie să îi dăm dreptate ministrului de externe ungar – rămânerea lui Ponta în fruntea guvernului este o rușine pentru România. În Germania, într-un caz aproape similar, semnalarea problemei în presă a fost suficientă pentru demisie. Victoraș s-a și grăbit să spună că el nu crede că există în România ”vreun sclav care să ia partea Ungariei”. Domnule Ponta, nu trebuie să fii sclav ca să știi că adevărul, chiar spus de un inamic, tot adevăr rămâne. Însă Ponta este atât de disperat, încât încalcă uzanțele diplomatice și poartă disputa cu ministrul de externe al unui stat vecin, în loc să îl lase pe Aurescu să o facă.

Victor Viorel Ponta a dat și dovada înaltei sale educații ”democratice” (primită de la părintele său politic – Adelu Năstase, de la Bunicuța nemuritoare și de la marele înaintaș, căzut în decembrie 1989) – calificând moțiunea de cenzură a PNL drept ”politică inutilă”. Plecând de la această ”logică”, înseamnă că și Parlamentul, alegerile, societatea civilă, în fine, democrația – sunt, toate, inutile. Așa este, tovarășe admirator al lui Guevara – singurele lucruri utile sunt partidul unic, cenzura și, evident, Marea Adunare Națională, conduse de un secretar de partid tânăr (chiar plagiator și trimis în judecată) și mincinos. Dacă vei ajunge la concluzia că opoziția este nu doar inutilă, ci chiar periculoasă, poți trece la pasul următor: umplerea pușcăriilor, ca acum 70 de ani.

Ne confruntăm și cu proaspătul sezon de atacuri la adresa fostului președinte. O nouă seară minunată cu Haznaua 3 – circul în plen, cu protagoniștii la vedere: Gâdea, Ciutacu, Abraham, Andronescu, Grecu – sunt la datorie. În dezbatere – vechea problemă – ”securismul” lui Traian Băsescu. Cu noi ”documente”, a căror ”veridicitate” poate fi cercetată și mai jos:

http://www.evz.ro/documentul-prezentat-de-antena-3-priviind-legaturile-lui-traian-basescu-cu-securitatea-este-un-fals-grosolan-analiza-de-dan-andronic.html

http://www.evz.ro/antena-3-a-descoperit-calculatoare-imprimante-si-softuri-folosite-de-securitate-in-1984-inainte-sa-fie-inventate.html

În replică, Traian Băsescu vorbește de ”un fals ordinar” și amenință cu instanța. Însă consideră (și are perfectă dreptate) că problema nu o reprezintă acești jalnici ipochimeni. ”Marea problemă este CNA-ul” – ”o instituție partizană; moralul poporului român este făcut zob pentru că CNA-ul nu-și face treaba”. Păi da, tovarășe Gâdea, îl acuzi pe Băsescu că ar fi securist, dar cel care îți plătește salariul este delator dovedit al Securității, un individ care și-a turnat propriile rude din Germania; vorbești despre casa din Mihăileanu, dar palatul patronului tău este cât jumătate din Casa Poporului; îl acuzi pe Băsescu de furt, dar patronul tău nu-și poate justifica uriașa avere și nu poate convinge pe nimeni că banii de la fostele firme ale Securității nu i-au alimentat conturile; în plus,a fost condamnat penal la 10 ani de închisoare, pentru corupție și hoție; discuți despre fetele lui Traian Băsescu, dar una dintre fiicele patronului tău este chemată în instanță, etc. CNA-ul nu vede, evident, nici o problemă. Dar noi vedem una: nu suntem de acord să fie plătiți, din banii noștri, membrii unei instituții care taie frunză la câini.

O stafie străbate televiziunile! Fostul președinte Emil Constantinescu a ajuns, în sfârșit, la TV și singurul lucru pe care a dorit să îl comunice publicului a fost acela că Băsescu a fost și este comunist, securist și ”cel mai corupt om din România”. Aferim, domnule președinte, curat comunist, securist și corupt, dar am vrea să vă întrebăm și noi:

Ca președinte ”necomunist” – cum de ați reușit să nu condamnați comunismul, să nu dați CNSAS dosarele fostei Securități, să nu mișcați un pai în Justiție (în mandatul dvs. corupția era la fel de mare ca în timpul lui Năstase, mai apoi) și, în general, să fiți ”învins de Securitate – în ceea ce privește comunicarea”? Tocmai dvs., care erați, în timpul Împușcatului, secretar PCR pe la Universitatea București – sau greșim? Deci, domnule Constantinescu – v-a învins Securitatea sau v-a învins securistul Băsescu? Suferiți că de Băsescu încă se vorbește, iar pe dvs. toată lumea v-a uitat? Poate că v-a învins, pentru că a avut curajul să facă ceea ce dvs. nici măcar nu ati îndrăznit să articulați? Domnule Constantinescu, nu cumva ați fost învins de propria dvs. incompetență?

Tot domnul Emil Constantinescu laudă ”cultura domnului Marga”, care ”a decelat” în mesajele de campanie ale PDL elemente ”naziste”. Cum de tocmai un notoriu profesor de Socialism Științific, descoperitor al inventării caloriferului de către români, a găsit apropierile astea?

În Elveția sunt dezbateri aprinse despre introducerea impozitului minim. După ce au respins venitul minim garantat, cetățenii se pregătesc să voteze impozitul minim obligat. Argumentul forte este că plata unui impozit ajută la creșterea stimei de sine. Orice om, afirmă susținătorii ideii, s-ar simți mai bine dacă ar ști că și el contribuie cu ceva la bunul mers al statului. La guvernanții noștri este tocmai pe dos – nu se simt bine dacă nu contribuie la prăbușirea statului.

Premierul slovac a anunțat că țara sa nu va accepta refugiați, indiferent de decizia JAI și a atacat această decizie la Curtea Europeană de Justiție. Bună, rea, măcar este o decizie consecventă. În cazul lui Johannis, consecventă este doar inconsecvența.

În timp ce, cu sprijin rusesc, armata siriană controlează o parte a taberei de refugiați palestinieni da la Yarmouk, lângă Damasc, SUA trebuie să admită că luptătorii sirieni ”moderați”, pregătiți de serviciile sale speciale, trec în masă (cu tot cu armamentul livrat de occidentali) în rândurile ISIS și ale Frontului Al-Nusra. Frumoasă modalitate de a marca un an de lovituri aeriene americane împotriva ISIS.

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.