Săptămâna pe scurt (38)

De ziua limbii române, EVZ i-a tras (pardon, i-a scris) un articol, cu limba, tovarășului general Gabriel Oprea, zis ”izmană”. Prilej de revoltă pentru Tapalagă, care leagă articolul omagial din EVZ de acuzațiile de cenzură lansate împotriva aceleași publicații, care ar fi refuzat să găzduiască un text critic la adresa viitorului prim-ministru. EVZ îi dă replica lui Tapalagă prin limba (pardon, penița) lui Mircea Marian, care-l face vinovat pe aprigul deontolog de crearea cultului personalității primei doamne, Carmen Iohannis. De ce s-or certa așa aprig titanii deontologiei? Imposibil să fie din cauza sponsorilor, nu, n-are cum! Altfel, pe facebook, Mircea Marian luptă cu impostura lui ”izmană”.

Sorin Oprescu a fost, în sfârșit, arestat. Cum zicea el (serios-zeflemitor, că așa-i stilul, amestecat), când a fost arestat consilierul lui: ”trebuie să fii prost, ca să fii arestat”. Păi da, că Oprescu n-a zis niciodată că-i deștept. De fapt, a zis, dar a zis la mișto.

Știre despre democrația din Rusia – să vezi minune, care ne uimește: partidul lui Putin a câștigat posturile de guvernator în toate cele 21 de regiuni. Și ceilalți ce-au făcut, băi, fraților? Păi Coaliția Democratică (RPR-Parnas) a avut dreptul să candideze doar în regiunea rurală Kostroma și nici acolo nu a avut mare succes, a obținut doar 2%. Mai bine nu mai candidau deloc și se înscriau toți în partidul țarului Putin. Și mai bine nici nu mai organizează alegeri, că sunt bani aruncați în vânt: poporul își iubește conducătorul!

Vadim și Ponta au fost duși la groapă în aceeași zi. Dacă peste Vadim a fost așezat pământul – Dumnezeu să-l ierte, Ponta se ține cu ghearele și dinții de marginea coșciugului politic. Nu-i nimic, se rezolvă și asta. Dragnea vrea să asume social-democrația prin congres și o să-i facă vânt ”liberalului” Ponta. Și oricum, are binomul și un plan B – încep audierile pentru Ponta și în dosarul conflictului de interese penal, asta însemnând că, dacă Viorel e trimis în judecată, Iohannis îl poate suspenda, fiindcă sunt fapte comise în timpul mandatului. Și apoi o să vină nașul Oprea, să pună capacul peste hoitul politic. O să-i aducă o jerbă pe care o să scrie: „a fost sinucis, în numele interesului național”.

În Europa asistăm la cea mai mare migrație din perioada postbelică. Germania, prin vocea ”mamei Europa” (un fel de bunicuță a tuturor necăjiților), Angela Merkel, i-a invitat pe refugiați în număr cât mai mare. Nu, nu la ea acasă. La noi acasă! Ca să nu intre în gura legiunilor suflețelelor muiate (cum spunea Bogdan Budeș), mai marii europeni s-au întrecut și ei în declarații cu gem și frișcă: veniți, veniți la noi, că vom vedea noi cum facem să nu vă primim. Drept urmare, Germania are granița închisă, invitațiile mai sunt valabile doar pe Facebook și Twitter, unde-i plin de nătăfleți care distribuie postări vechi.

Socialiștii își doresc refugiați, cât mai mulți refugiați, ca să le facă un bine și astfel să aibă și ei un scop în politică. După generosul Viorel, la fel de generos s-a arătat și un Viorel al Croației. Pe principiul – eu nu cred că zidul de beton e tare, până nu dau cu capul meu în el – acesta i-a invitat pe imigranți în Croația, că nu-i primea răutatea aia de Orban. După numai o zi, a trebuit să scoată armata din cazărmi, că poliția nu mai făcea față la atâta gratitudine revarsată pe străzi de musafiri.

Parcă nu erau de ajuns 6400 de refugiați, pe care ne obligă UE să-i luăm, mai angajează Ponta și 6400 de polițiști, care sunt și ei ca refugiații: trebuie să le decontezi cazarea, naveta, să le dai bani de haine, bani de mâncare și leafă pe deasupra, ca să stea la umbră. Și nu-i ții doar 10 luni, ca pe refugiați; îi ții o viață, că nu mai poți să-i dai afară. Și dacă-i dai afară, nu faci nicio economie, că au dreptul la ajutor de pensionare și la pensie specială.

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.