Săptămâna pe scurt (32)

» Ponta pe Titanic. De fapt e pe un Titanic al zilelor noastre, pe cel mai mare vas de croazieră: Oasis of the seas. Mulți s-au supărat, cică ar fi o nouă aroganță a premierului nostru socialist iubitor de săraci. Și soția lui a dat Fân-fest-ul din Apuseni pe o croazieră caraibeană. C-așa’s socialiștii – prețuiesc natura și viața austeră, dar nu pentru ei, pentru ăia care-i votează!
Cum spuneam, simbolistica e alta. Pentru Ponta e ultimul vals pe Titanic, e retragerea pe o oază de liniște fiindcă mările se agită în jurul lui. E ultima dorință. Nu e sfidare, e doar resemnare.

» Nu și-a dat bine ultima suflare politică Viorel Ponta, că niște amazoane vor s-o scoată la pensie și pe Kati Andronescu. Dar nu cu tot cu idei, că vorba aia, socialismul e mereu o idee bună prost aplicată. Raluca Turcan vorbește tot mai des de educație. Are și soluția magică: mai mult la sută din PIB.
Aceeași soluție, la fel de deșteaptă, la fel de ușor de aplicat, o oferă și cealaltă concurentă la titlul de urmașă a doamnei Kati, prozatoarea de budoar, Adriana Săftoiu – mai mult la sută din PIB, salarii mai mari la profesori. Și fiindcă tot e concurs de captatio benevolentiae, propune salarii chiar mai mari decât ale parlamentarilor și decât ale avocaților. Bine, avocații nu au salariu, dar nu contează când vrei să revoluționezi învățământul.

» Rusia a distrus 180 to de fructe care proveneu din țările Uniunii Europene, 40 to care aveau certificate de origine lituaniană deși ar fi fost din America de Sud și peste 100 to de carne de porc provenită tot de la dușmanul occidental. Rusia moare, dar nu se predă!
Ei, cam așa înțelege Rusia piața liberă. Sper că nu mai plânge nimeni că am pierdut piața Rusiei, fiindcă piața Rusiei nu există, există doar cumpărătorul capricios Putin.

» Deputații și senatorii își măresc și ei salariile la nivelul înalților demnitari din Guvern și la nivelul magistraților. Așa cum și-au dat și ei pensii speciale, tot ca magistrații, securiștii, militarii, funcționarii cu statut special.
E egalitate acum, egalitate între cei care au luat în grijă țara și-i dau legi bune,  o administrează bine, prind hoții, fac dreptate, o apără de dușmani.
Doar cei care muncesc trebuie să se mulțumească cu mai puțin, că probabil așa fac și magistrații și demnitarii cu bodyguarzii lor: le dau lefuri mai mari decât ale lor și ca să mănânce se împrumută pe la FMI.

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.