Săptămâna pe scurt (30)

Juvetele de Mihalache, arată colții la rechinii mari: Băsescu cică că n-a fost bun gospodar la Cotroceni. Era praf, mochetele vechi, perdelele la fel, mașinile generație veche, mă rog, preocupări fine. Și după ce-a ieșit favorabil din comparația șef administrație-președinte ca un șef de garaj care șterge mai bine bordul mașinilor cu silicon decât primarul, ca un paznic de noapte  care fluieră mai tare decât managerul, ca un cioban mai priceput la muls în comparație cu proprietarul turmei, a doua zi l-a pocnit realitatea în tărtăcuță: administrația prezidențială a terminat banii de deplasări pe tot anul și e abia iulie. Na! Șterge-o de praf p’asta, juvete!
Urâți mai sunt iubitorii de frumos din banii altora!
PS: Mihalache, vezi că nu la aspectul fizic ne referim, că n-am dat în mintea prietenilor tăi de la antene.

CNADNR e fleașcă de supărare pe niște proprietari care au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la centura orașului Tg. Jiu. Cică, cum adică dom’le, când vrem și noi să facem ceva, se apucă unii și ne blochează.
Păi, bine măi, geniilor, cum ar fi să-mi fac eu magazie pe la voi prin sufragerie? Aud? V-ar plăcea?
Probabil e defect profesional al ăstora de la stat: ce-i al tău e și al lor, ce-i al lor, e dreptul lor. Bine că n-au de gând să înființeze vreun cabaret că ne îndatorau cu nevestele.

Cei care fac donații pentru armată pot primi grade militare. Sigur, ca toți oamenii, și noi credeam că gradele militare se dobândesc pentru diverse merite, pentru virtuți demonstrate. Dar asta e valabil până afli că Oprea e general de intendență deși el nu știe ce e aia intendență.
Apoi, când afli că armata noastră are de 5 ori mai mulți generali decât armata SUA, printre bravii noștri generali fiind foștii sportivi Anghel Iordănescu, Emeric Jenei, Ilie Năstase, fostul procuror general Ilie Botoș, dacopații Mircea Chelaru și Vasile Cândea, ar fi o ipocrizie să nu îi permitem și lui Gigi Becali, dacă ar vrea, să fie general. Și el a condus „Steaua”. Ba a mai și băgat bani în ea.
În fond, dacă generalii nu reprezintă o elită a corpului ofițeresc, dacă în spate nu e virtutea militară ci orice altceva, putem să așezăm și banii la temelie. Nu acum distrugem prestigiul armatei. Doar mai punem o cărămidă.
Orice breșă în zidul etic se lărgește în timp sub presiunea valului nediscriminării: dacă „X” poate fi general pentru alte merite decât militare, ar fi o discriminare să nu poată și „Y”. Cam așa și cu căsătoriile persoanelor de același sex, dar asta e o altă discuție.

Simbolurile legionare au fost interzise prin lege și legionarismul a fost declarat ideologie fascistă de către Parlamentul României. Dacă ar fi citit și ei vreo carte, ar fi aflat că fascismul a fost o ideologie progresită față de legionarism care a fost o ideologie conservatoare. Ar fi știut, de exemplu, că, dacă din fascism scoatem militarismul, rămâne liberalismul progresist corporatist pe care-l practică azi cam toți politicienii. Rămâne etatismul, rămân reglementările stufoase care avantajează marile firme și îi scot de pe piață pe micii întreprinzători, rămâne salariul minim. Așadar, cam greu să califici legionarismul ca o ideologie fascistă, asta neînsemnând că amândouă nu ar fi fost ideologii criminale.

Ponta și-a lăsat mustață și mai pregătește o vizită în Turcia. Probabil vrea să se facă nevăzut. Cu mersul dificil și ca șef al PSD aducea a Keyser Soze, personajul temut din funtea lumii interlope.
Dacă vrea să nu mai fie recunoscut, nu mustața puberă îl ajută pe bravul Viorel. Tunsoarea e marcă înregistrată. Și ochelarii. O creastă îndrăzneață i-ar fi probabil mai folositoare. Sau și-l închipuie cineva pe Viorel cu un piercing? Ori cu un tatuaj sau o altă culoare mai îndrăzneață a părului? Hmm, nu prea are cum să se ascundă, asta e clar!

Foto: http://sportnews.libertatea.ro

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.