Săptămâna (22) pe scurt

Adriana Săftoiu a scos o carte, care ne ajută, zicea dumneaei, să înțelegem politica, pe principiul că dacă-ți imaginezi corect ce se întâmplă în budoarul președintelui, tragi concluziile juste despre clasa politică. Fără să punem la socoteală că o femeie neîmplinită s-ar putea să vadă împlinirea altora ca pe strugurii acri, metoda nu e deloc nouă și deloc confirmată.

Explicații despre forma sportivă a fotbaliștilor, pseudo-ziariștii sportivi încearcă să afle scormonind cu ce asistente TV mai umblă. Despre cine va lua campionatul la fotbal, pseudo-ziariștii sportivi îl întreabă pe oracolul de la Bălcești sau se înghesuie la „palat” să afle ce mai zice specialistul Becali.
Adriana Săftoiu sau profunzimea prostului sunt aproape sinonime. Nimic din analiza faptelor, multe din prejudecarea bărfelor. Adică tabloid, cancan – lumea civilizată a tranșat deja chestiunea.

Fiindcă tot vorbeam de can-can, tabloid, Adriana Săftoiu, bine că a ieșit Halep din turul 2 la Roland Garros că se pot concentra televiziunile de știri sportive pe crâncena, colosala, dramatica, fantastica ș.a.m.d. confruntare pentru titlu în Liga 1. Patronul Stelei, faimosul Gigi Becal și cu finanțatorul ASA Tg. Mureș, mai puțin faimosul primar Florea, licitează titlul pentru suporterii echipei lor. Gloria cumpărată gâdilă orgoliul megalomanului din Pipera dar și edilului ardelean îi mai poate aduce un mandat.
Ia să ne mai lase străinii în fotbalu’ nostru cu Roland Garros-ul lor, cu tot!

Tăriceanu țintește sus (el și gașca de puciști). Justiția noastră a comis probabil o eroare. O doamnă a stat 6 luni în arest preventiv înainte de a fi achitată. Ori procurorii și judecătorii au greșit când au dispus arestul preventiv, ori judecătorii primei instanțe au greșit când au condamnat-o la închisoare cu „suspendare”, ori a greșit completul din apel care a achitat-o, ori au greșit toți, ori toți sunt fără greșeală..
Dar pe Tăriceanu nu-l macină astfel de dileme. Decrepitul vrea demisia șefei I.C.C.J. și șefei D.N.A. că nu le suportă.
Păi bine, măi, domnu’ președinte, să-ți cerem și noi demisia că o treime din senatori au probleme cu legea, sau la tine nu se aplică?

PNL-iștii au deviat iar către a treia cale: binele nu ține de doctrină. Și cum toți binefăcătorii nu-s binefăcători la ei acasă și din buzunarul lor, încalecă statul și bugetul. Prostia peneliștilor dă asaltul asupra moștenirii istorice:

  • Alocația crește – brand-ul liberal rezistă
  • Statul face programul la magazine, brand-ul liberal rezistă
  • Statul modifică contractele de credit – brand-ul liberal rezistă
  • Statul să aloce bani la TVR – brand-ul liberal rezistă
  • Statul să dea vouchere de concedii, de acces la teatru pentru bugetari – brand-ul liberal rezistă
  • Statul să stabilească prețurile în piața volantă din Sibiu – brand-ul liberal rezistă.

Liberalismul seamănă tot mai mult cu pantofii de sport: emblemă aplicată în vest pe cusătura chinezească.

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.