Resorturile reale ale prosperității …

Mare tevatură mare pe tema nepromulgării codului fiscal. Habar n-am dacă era un cod bun sau prost, cel mai probabil era varză, cum au fost mai toate legile și hotărârile produse de guvernul plagiatorului penalizabil. Ce știu este că acolo erau totuși câteva acțiuni menite să relaxeze fiscalitatea. Cohorte de analiști și tăietori de frunză prin funcții plătite de la buget au sărit în sus să ne arate că “e prea mult și prea devreme”. Carevasăzică respectivele râuri de abonați la finanțe plătite din banii luați cu japca de stat, plângeau că vom avea soarta Greciei dacă se adoptă acest cod fiscal.

Nu, copilași galbeni de grași, soarta Greciei o vom avea oricum dacă nu se strânge cureaua în sectorul public, unde suma jafului e direct proporțională cu numărul de părerologi fără ocupație certă, dar plătiți de la buget.

Iar Iohannis, nepromulgând codul fiscal, arată că e la Cotroceni pentru două lucruri: să plătească niște polițe personale ale unei tabere sistemice împotriva alteia și să nu înțeleagă nimic despre cum prosperă o nație. A ratat întâlnirea cu studenții unioniști veniți de la Chișinău, a ratat “întâlnirea” cu interesele diasporei, lăsând baltă votul prin corespondență și dându-i lui Ponta gura de oxigen de după alegeri, drept care ne-a procopsit și azi cu același nesimțit persistent de premier, iar despre legea electorală ce să mai zic? Practic a făcut pipi cu boltă pe referendumul din 2009, privind numărul de parlamentari. A se citi că a micționat pe cei 7.765.573 de români care s-au deplasat la vot pentru că-și doresc un parlament suplu, nu o cohortă de inutili cu ifose. Acum ratează, cu un discurs cu iz de rumeguș, întâlnirea cu mediul antreprenorial, care probabil ar fi dorit să audă care-i planul pentru sustenabilitate, începând cu ajustarea aparatului statal, iar nu o diatribă seacă despre inconștiența celor care scad taxele, dar nu aduc bunăstare. Din partea mea, să stea liniștit: nu sper la nimic bun din partea domniei sale, întrucât tocmai a demonstrat, în cele opt luni de când e președinte, că opacitatea și suficiența îi sunt caracteristici definitorii, nu doar acte de conjunctură.

Să fie clar, scăderea taxelor nu poate fi niciodată, niciunde, un lucru rău pentru bunăstare. Poate doar pentru cea a celor ce trăiesc din banii altora! Iar despre sutele de entități, comitete și comiții economice tip BNR, Consiliul Fiscal, corporatiști blatiști în trenul financiar al statului, care au sărit să-l disculpe pe prezident, precum și pentru alți apocaliptici: simțiți-vă și mai dați-vă jos din spatele bugetului, ca să se poată reduce totuși și fiscalitatea! Pentru că stabilitatea nu generează stabilitate. Afacerile prospere generează stabilitate.

Foto: capior.com

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.