Planul anti-sărăcie al Guvernului tehnocrat este inutil

Vizualizări: 1,630

Planul anti-sărăcie al Guvernului tehnocrat e făcut de așa natură încât ori te podidește plânsul, ori te umflă râsul, după preferințe.
Adică e sublim dar perfect stupid, “incluziv” dar schizopat, dens dar afânat, elegant în prezentare (cum ne-a învățat pe noi Europa să scriem proiecte aspectuoase), dar în bună parte inutil, deopotrivă original și mimetic, în fine, o frumusețe de program.
Un singur lucru nu am priceput pe de-antregul: cine produce banii, sau mai bine spus plus-valoarea (nu de unde vin, că asta scrie acolo: “toate aceste programe vor fi finantate din bugetul de stat și din fonduri europene”). Adică, mai exact, care sunt măsurile acelea care să stimuleze ieșirea propriu-zisă din sărăcie, adică antreprenoriatul, piața liberă, inițiativa și munca privată, fără planuri cincinale trasate de stat? Eu nu văd decât o sumă de “plase de siguranță” și o colecție de planuri despre cum să fie cheltuiți banii produși de altcineva. Adică, efectiv, care anume este motorul ieșirii din sărăcie? Siguranța că nu se poate întâmpla nimic rău, fiindcă are statul grijă?
Domnule Cioloș, nu se poate să nu știți ce spunea Margaret Thatcher: “problema socialismului este că în cele din urmă rămâi fără bani de la ceilalți”! Așa și cu fondurile, la un moment dat se vor termina și singura sursă de bunăstare pentru milioanele de instalați în plasele dvs. de siguranță va fi bugetul de stat. Alimentat de cine? Aveți și pentru asta o plasă de siguranță? Mă foarte îndoiesc!
PS Poza însă este demențială, demnă de un generic de film de animație…

Citește și: http://www.clubullibertatii.ro/de-ce-este-importanta-libertatea-economica/

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.