Pile, Cunoștințe și Relații, virusul care a lovit România

Vizualizări: 1,844

Colectiv, un nume înlăcrimat, un nume tragic. 64 de morți și 184 de răniți, bilanțul unei tragedii care nu ar fi trebuit să se întâmple dacă autoritățile statului și-ar fi făcut datoria. Pompierii, deși au verificat și au constatat pericolul (sau îl puteau constata) nu au luat nici o măsură. Primăria a dat aviz pe hârtii trucate și nu s-a obosit niciodată să verifice respectarea condițiilor pentru care a fost avizat. Un club cu o capacitate de 80 persoane avea în interior în jur de 300 în momentul tragediei. Poliția locală mai oprea în trecere pentru o cafea și… Și a venit momentul fatidic, ambulante blocate, nici o organizare. Ambulante private care puteau ajuta au fost respinse. Spital de arși, cu investiții de milioane de euro pentru astfel de momente, nu funcționa. Spitalele publice, adevărate pepiniere de viruși, bacterii, microbi de toate categoriile, pline de infecții, au pus umărul la creșterea numărului de decese. Autoritățile refuză să ceară ajutorul altor state, incompetenta este secret militar. Trebuie bine păzit! Nu uitați cifrele seci: 64 de morți și 184 de răniți.

Avion SMURD prăbușit în Apuseni. Autoritățile au căutat bezmetice ore prețioase. La sol, în pădure o tânără studentă la medicină își dădea ultima suflare. Putea fi salvată, nu știm, știm că autoritățile nu au fost în stare să încerce.

Elicopter SMURD prăbușit în lacul Siutghiol la 300 m de mal, alte morți în direct.

Inundații, localități întregi distruse. Un dig pentru care s-au plătit milioane de euro nu a rezistat. Autoritățile dau autorizații de construcție în zone inundabile, atunci ca și acum.

Acestea sunt cazurile spectaculoase. În Romania, însă, în spitale, pe șosele sau, pur și simplu, la rând la Trezorerie să-ti plătești impozitele, se moare.

Nu, nu pe Arafat îl consider vinovat, ci un virus, un virus nenorocit care ne-a invadat țara. Este virusul PCR (Pile – Cunoștințe – Relații). Acest virus ne-a invadat mințile, sufletele, ne-a schimbat convingerile și ne-a transformat încet, încet în niște legume. Ca și hepatita A, virusul PCR este o boala a mâinilor murdare. Se transmite prin șpagă, prin mita, prin „atenții”. Factor favorizant este mediul social amoral, amorf, lipsit de principii, laș.

Clasa politica românească, puternic infectată de acest virus, îl răspândește cu obstinație zi de zi și ceas de ceas. Degeaba se mai găsește câte un doctor care încearcă să-l oprească, parlamentul nostru virusat intervine imediat.

În România, când se schimbă puterea (un fel de a spune, în fapt nu s-a schimbat niciodată), se schimbă în profunzime ai lor cu ai ălorlalți. Toți aceștia știu că sunt pe posturile respective prin mila stăpânului si vor fi întotdeauna recunoscători lui. Pe ei nu îi interesează competența, eficiența ci doar obediența față de stăpân.


Citeşte şi: Cum ajungem să fim conduşi de imbecili

 


Așa se face că două măsuri, principial corecte, luate în timpul guvernării Cioloș au fost imediat anulate de guvernarea PSD – ALDE, respectiv numirea pe funcții de conducere în spitale și școli pe considerente de competențe și nu pe motiv de infecție  PCR. Au repus pe funcția de directori de școală indivizi care nu au reușit să ia nici măcar 5 la examenul organizat de Ministerul Educației. Acești indivizi se vor ocupa de educația copiilor, de viitorul nației. Sumbru viitor! Nu e de mirare că actuala clasă politică blochează permanent alternativele la sistemul public de educație (instituții private de învățământ sau homeschooling). Dacă s-ar dezvolta sisteme de educație alternative, virusul PCR ar fi izolat, lucru inadmisibil pentru politicienii noștri. Ar pierde controlul. Vor spune că nu trebuie schimbat nimic, avem cel mai performant sistem public de educație, capabil sa dea cea mai mare producție de doctori pe cap de locuitor.

Au anulat ordonanța prin care Guvernul Cioloș a încercat să îndepărteze corupția de sistemul public de sănătate. Prin acea ordonanță se încearcă să se numească manageri de spitale pe baza de competențe și nu pe baza infecției cu PCR pe de o parte și pe de alta parte, prin sistemul de incompatibilități să-i îndepărteze de zona corupției. Acum e liber la furat, la ucis, la îmbogățit. Pentru ei,  noi, trebuie să ne lăsăm furați, uciși, sărăciți și „ciocu’ mic că noi suntem la putere”, vorba unei clasice în viață. V-ați dat seama că și acest sistem public de sănătate este protejat iar tot ce este privat este blocat. Când, în 2011, s-a încercat o reformă a sistemului a căzut guvernul. Casele private de sănătate nu pot exista, concurența nu este permisă, concurența scoate sistemul de sub controlul PCR și așa ceva este inadmisibil.

Angajările în instituțiile statului, locale sau centrale, se fac doar pe baza de infecție cu PCR. Calitatea umană, competența, onestitatea, demnitatea, curajul, nu au ce căuta în sistemul administrației de stat. Dacă mai scapă câte unul din greșeală este infectat rapid (o „prima” nemeritată, un curs într-o țară exotică, o rudă angajată), cultura PCR se protejează foarte eficient. Așa se face că, daca verificați, veți găsi în aceeași instituție adevărate dinastii. Multe instituții publice au ajuns pe „persoană fizică” mari familii, la propriu, pentru că, pe același stat de plată semnează mama, tata, nora, copiii…

Bine, dar cum e posibil, poporul ce face? Poporul face ce a făcut dintotdeauna, se scurge pe lângă ziduri, pupă mâini, „săru-mâna dom’ Primar”, vorbește în șoaptă și așteaptă. Ce așteaptă? Așteaptă ziua când cineva, un Prieten, un Cunoscut, o Rudă va ajunge om mare și gata, instantaneu va fi și el cineva.

Între timp oamenii mor în Colectiv, se pierd prin păduri, dispar la câțiva metri de mal sau pur și simplu mor individual,  neștiuți de nimeni, uciși de acest sistem infestat cu PCR.

Poporul Domnului Lăzărescu.

comments

Stănică Chirilă

Stănică Chirilă

Economist, expert contabil, consultant, căsătorit, un copil, absolvent al Facultății de Finanțe și Contabilitate 1982

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Stănică Chirilă
About Stănică Chirilă 12 Articles
Economist, expert contabil, consultant, căsătorit, un copil, absolvent al Facultății de Finanțe și Contabilitate 1982

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.