Patriotul de mucava

În Senatul României a fost introdus un proiect de lege care ar obliga toate magazinele alimentare să comercializeze produse românești (carne, legume, fructe) în proporție de 51 %. Las la o parte faptul că prin acest proiect de lege se încalcă cea mai păzită lege din UE, Legea concurenței, las la o parte întrebări de genul – ”dar ce, are România atâtea produse ce pot fi comercializate?” – și discut aici despre modul în care această intenție legislativă a fost receptată de unii dintre concetățenii noștri.

Aspectul cel mai supărător îl reprezintă bucuria cu care au primit această initiațivă patrioții de mucava. Pe rețelele ”de socializare” au fost vehiculate astfel de afirmații: „să vândă produse românești”, „produsele românești sunt mai bune”, „produsele românești sunt mai ieftine” bla, bla, bla… Păi, cine te-a împiedicat, patriotule de mucava, să cumperi produse românești până acum? Piața este plină…

Ce nu înțeleg patrioții de mucava este faptul că o interdicție rămâne o interdicție și este periculoasă. Când încep, interdicțiile nu se mai opresc. Azi senatorii iți spun câte procente de carne, legume sau fructe românești să cumperi. Mâine iți vor spune câte să mănânci și, ca să fie mai siguri, o să-ți bage și un card. Apoi iți vor spune cu câte produse românești să te îmbraci, cu câte produse românești să te încalți…

Așa că, dragă patriotule de mucava, mândru neam de de geto-dac, mâine-poimâine vei afla dintr-o lege de câte ori trebuie să te culci cu nevasta, ce cântecele patriotice trebuie să învețe copilul, ce cărți să citească, pe cine să slăvească, la ce cozi să stai etc.

Și toate acestea pentru că tu, geto-dacule, fugi ca dracul de tămâie de asumarea responsabilității. Cu toată inteligența ta nativă (deh, așa este gena de daco-get, cu spoială latină – născut inteligent și poet) nu reușești să înțelegi că hypermarketul VINDE CE SE CUMPARĂ, adică ce cumperi tu, patriotule de mucava.

comments

Stănică Chirilă

Stănică Chirilă

Economist, expert contabil, consultant, căsătorit, un copil, absolvent al Facultății de Finanțe și Contabilitate 1982

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Stănică Chirilă
About Stănică Chirilă 12 Articles
Economist, expert contabil, consultant, căsătorit, un copil, absolvent al Facultății de Finanțe și Contabilitate 1982

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.