Partide politice sau grupări mafiote, cine le separă?

Vizualizări: 20,687

Așa cum există grupuri mafiote în multe domenii de activitate, așa există și mafia politică. Partidele pot fi adevărate grupări infracționale organizate care au ca unic scop acapararea totală a puterii, în vederea desfășurării de activități ilicite, obținerea de foloase necuvenite sau subminarea economiei naționale. Haideți să facem un exercițiu de imaginație: oare cum ar arăta scena politică românească, dacă aceste partide ar fi scoase în afara legii?

Argumentele în sprijinul celor spuse mai sus le-am extras din lege:

„Legea partidelor politice Nr. 14 din 9 ianuarie 2003 republicată în 2014:
ART. 46
(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiții:

a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituția României, republicată, de către Curtea Constituțională, precum și ale art. 3 alin. (3) și (4) din prezenta lege;
b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;”
d) când partidul urmărește alt scop decât cel care rezultă din statutul și programul politic ale acestuia;

(…)
(2) Cererea de dizolvare se adresează Tribunalului București de către Ministerul Public și se soluționează potrivit normelor de procedură stabilite la art. 26 alin. (2)-(5).

Scriu aceste gânduri din disperare, în fața evidentei întoarceri în timp. Mai exact în 2000-2004, în timpul guvernării Năstase când nimeni și nimic nu mai mișca în țara asta fără a fi zeciuit de mafia pesedistă. Dragnea și ai lui nu fac altceva decât o restaurație a epocii Năstase. Vor controlul total asupra justiției, a banilor publici, a administrațiilor centrale și din teritoriu, pentru căpătuirea din banul public. În consecință, avem o sumedenie de condamnări penale în ultimii ani și mii de dosare care așteaptă judecarea. Inculpații sau cercetații sunt nimeni alții decât liderii politici de prim-rang din toate partidele care au condus România de la revoluție până în prezent, în special din sfera ciumei roșii PSD-ALDE-PC, dar nu e departe nici PNL cu foștii PD(L)-iști alături. Aceste găști au ajuns în timp, cu sprijinul masiv al serviciilor secrete, organizații infracționale cu unic scop, furtul banului public prin scheme care mai de care mai ingenioase. Un bun exemplu este cel al urmăritului general Ghiță Sebastian cu milioanele de euro încasate de la stat pe firmele lui pentru soft administrativ, unul supraevaluat ca preț, în mare parte nefuncțional, special prost gândit pentru ca tot el să asigure și mentenanța. Totul, într-un perpetuum-mobile al sifonării banilor noștri!

Luând la puricat conducerea acestor partide și membrii marcanți care au fugit din fața Legii în Parlamentul României, constatăm cu stupoare că procentul de condamnați și urmăriți penal este imens. Vorbim de partide care, conform statutului și jurămintelor depuse la tot felul de investituri, s-au angajat să respecte legile și ordinea publică. Ceea ce au făcut acestea în mod constant este însă exact pe dos.

Oare, în fața instanței, nu s-ar putea demonstra că toți foștii și actualii membri ai conducerii acestor partide, având în dreptul lor condamnările și urmăririle penale, s-au organizat pentru a deveni iliciți și contrari ordinii publice? Părerea mea e că da, poate fi demonstrat caracterul insidios al acestor partide. Mai mult, se poate cere Justiției dizolvarea structurilor de partid care au președinți condamnați definitiv și alți mulți infractori dovediți în conducerea lor, în baza Art. 46, (1) b și c.

Acestor partide nu le pasă de:

  • Normele de moralitate. Dacă ar fi avut așa ceva, ar fi făcut și respectat un cod de integritate intern și în administrația publică. Nu e interesul lor. Ei vor să atace legile și justiția care le interzice accesul condamnaților la demnități publice.
  • Situația economică a țării. Dacă le-ar fi păsat, ar fi făcut ceea ce trebuie să nu sufoce mediul privat prin suprataxare și impozitare excesivă și ar fi redus statul la un minim care să asigure investiții în marile proiecte de dezvoltare. Interesul a fost acela de a crea o caracatiță de rude și obedienți în rețeaua bugetară, pe salarii mari, din care sume consistente asigură finanțarea partidelor din care fac parte.
  • Patriotism. Îl trâmbițează sforăitor în campanii și pe la televiziuni dar tot ei sunt cei care, contra unor șpăgi grase, au devalizat economia națională „privatizând” în scopul distrugerii tot ceea ce putea fi recuperat și repornit sau mai funcționa înainte de ’89. Acum vin în mod ipocrit cu celebrul slogan „nu ne vindem țara”, sau penibilul „mândri că suntem români” și urlă că occidentul ne-a distrus economia. Fals! Ei au distrus-o și au dat-o de pomană, sau bucată cu bucată unor grupuri de interese. Pot fi considerați patrioți de-alde Sîrbu, Hrebenciuc, Flutur ș.a., care au ras munții Moldovei de păduri, sau au îngropat industrii întregi? Apoi, ce patrioți sunt ăștia care nu vor efectiv să realizeze Unirea Ardealului în domeniul infrastructurii cu restul țării? Nici acum nu avem autostrada care să lege Moldova de Transilvania și nici nu este prevăzută în viitorul apropiat. Este o rușine! Și exemplele pot continua
  • Cei defavorizați. Au nevoie de ei doar în campaniile electorale. În rest, îi țin captivi în sărăcie și înapoiere în Vaslui, Botoșani, Teleorman, zona Olteniei, în zone izolate economic prin lipsa infrastructurii. Și acum, după 27 de ani de la căderea dictaturii comuniste, guvernul psd-ist spune că „nu promite nici un kilometru de autostradă”, chiar dacă infrastructura este vitală pentru dezvoltarea zonelor tranzitate, aducând investiții și creând locuri de muncă.

Speram ca generațiile tinere să realizeze o schimbare în aceste partide. Aveam încredere că nu se vor infecta cu virusul combinațiilor peceristo-securiste cei care în 1989 aveau sub 10 ani, sau cei care s-au născut după ’90. Constat că mizeria morală se perpetuează prin adevărate școli de canalii de partid, universități și academii dubioase, unde învață cum pot nenoroci generații după generații de români (exemple grăitoare: Ghiță, Ponta, Șova, „pupilele” lui Dragnea din Parlament). Persistă dorința lor de a perpetua organizația de tip infracțional și de a o întinde în toate domeniile vitale de activitate ale statului, mai ales în Justiție.

Așadar, scopul celor care doresc cu adevărat României libertate și prosperitate nu poate fi altul în primă fază decât stârpirea acestor organizații. E nevoie de scoaterea lor în afara legii, de asanare a scenei politice românești ca apoi pe baze sănătoase de moralitate și principii să se așeze noi partide. E nevoie de oameni politici integri, neafectați de combinatorica ciumei roșii, patrioți în sufletul lor, nu sforăitori ipocriți, oameni liberi și corecți, care servesc un scop mai mare decât ei înșiși: binele națiunii și nu al lor personal.

În concluzie, ar putea constitui o temă pentru partide noi și avocați buni din România construirea unei spețe de atacare în justiție a partidelor organizate în scopul de a devaliza țara și a celor care ocolesc legea și ordinea publică. Să se inițieze dizolvarea pe cale judecătorească a PSD și a celorlalte partide majoritar penale. Cel mai recent motiv îl constituie intenția scandaloasă a cabinetului Dragnea/Grindeanu de a promova prin Ordonanță de Urgență o lege a amnistiei și grațierii condamnaților lor, dejucată deocamdată de intervenția președintelui Iohannis și amendată drastic de societatea civilă. E demonstrat din nou caracterul infracțional al partidelor care susțin o astfel de măsură, partide care, din momentul în care DNA a început să le demaște afacerile murdare, nu au avut alt scop decât să atace necontenit justiția. Urmăresc doar să salveze de pușcărie prin orice metode (unele disperate ca aceasta), membrii organizațiilor lor infracționale.

comments

Lucian Pavel

Lucian Pavel

48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Lucian Pavel
About Lucian Pavel 14 Articles
48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

2 Comments

  1. Buna ziua!
    Caut o carte in care se face o cronologie a partidelor politice de la inceputuri si pana in prezent cu marile “tunuri” si fapte de coruptie pe care le-au generat.Aveti vreo idee?(ceva in genul”cat de buni au fost ei la guvernare”,incepand cu afacerea Strousberg)
    Multumesc!

  2. Toate tunurile s-au dat si se dau in cardasie si oameni din institutii ale statului implicate in domeniul respectiv, deci nu veti gasi ceea ce cautati, deoarece cu parandaratul acumulat din coruptie si-au cumparat si libertatea. Reteta e veche si a fost din totdeauna. Penalii din aceasta cauza se baga in politica. Exista la Uniunea Europeana documente cu nume din toate faptele de coruptie din Romania si mai interesant, cele in curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.