Ordin pe unitatea de izmănari: Prăduiți totul!

Am trăit să o văd și pe asta: generalul-izmană Oprea vine și ne „egzplică” el savant că vom avea de trei ori mai multă eficiență executivă și legislativă, de trei ori mai bune servicii publice, de trei ori mai puțină corupție, acum că a luat cu japca pe șest de la români și și-a făcut salariul de trei ori mai mare cu tot cu sporuri, dacă nu mai mult, lui și mafioților lui izmănari.

Îi întreb stupefiat ca un fraier care am muncit 25 de ani în mediul privat și nu am reușit niciodată o creștere atât de mare de salariu: sunteți nebuni? Se vede că sunteți în afară de orice calcul economic corect, nu aveți habar de eficiență economică și administrativă! Aveți pretenția că guvernați bine, dar nu știți nici măcar minime reguli de bun-simț managerial.

Ați crescut cumva în ultimii 25 de ani venitul prăpăditului de muncitor, inginer sau profesor cu 300%? Ați crescut PIB-ul cu 300% sau ați reușit să faceți cu 300% mai mulți kilometri de autostradă în trei ani de guvernare uslinoasă? Ați reușit să înmulțiți cu 300% numărul de spitale sau școli, cu 300% mai eficient sistemul de pensii private, să scădeți taxele de trei ori sau să stimulați cu 300% mai mulți antreprenori să investească inteligență și bani în economia românească? Nimic din toate astea! „Interesul național”??? Haida-de!

În orice societate normală, o organizație sau întreprindere, că e privată sau de stat, își răsplătește conducerea după ce a obținut rezultate, după ce a crescut profitabilitatea sau a îndeplinit obiectivele cu succes și nu înainte de a se întâmpla asta. Și nu haotic, cu un procent scos din burtă, ci întotdeauna proporțional cu efortul depus și cu o consultare corectă a celor care dau banii. Păi noi, contribuabilii români, ce ar trebui să facem cu voi când ne vindeți numai gogoși și minciunele sfruntate, cum au fost scăderile de TVA la alimente – troc cu marii retaileri: „voi vă faceți că ieftiniți și băgați banii o parte în conturile voastre, o parte în conturile noastre și noi câștigăm capital de imagine pentru 2016” -, cum au fost marile privatizări eșuate – „noi ne facem firme de avocatură prin care căpușăm marile falimente sau scutim din pix de la plata datoriilor sute de milioane de euro către stat” – și multe alte „ineficiențe” pentru bugetul țării, dar foarte eficiente pentru voi pe persoană fizică și organizație mafiotă? Ar trebui să calculăm în bani, evident cu minus, această adevărată subminare a economiei și să vă punem să plătiți din averile voastre și ale rudelor voastre sau din muncă în folosul comunității timp de trei generații de acum încolo? Ar cam trebui!

Ce ați făcut voi, lipitorilor, să meritați asemenea creșteri de venituri? Nimic! Ca guvernanți sunteți dezastru: ori nu puteți, dar mai curând nu vreți să faceți ceva pentru bunăstarea noastră, pentru că ați învățat la școala de partid că un popor care nu suferă de foame gândește și nu mai poate fi manipulat și mințit așa ușor. Un român care nu mai acceptă să fie cumpărat pentru patru ani cu o sticlă de ulei sau un chil de zahăr este coșmarul vostru cel mai terifiant. Înseamnă sfârșitul vostru în viața politică. De aceea faceți tot ce puteți să țineți țara în sărăcie, boală și prostie, adică nu dați frâu liber economiei eliminând monopolurile și suprataxarea, nu vă îngrijiți de un sistem public și privat de sănătate competițional, nu vă interesează educarea generațiilor viitoare scăzând intenționat nivelul învățământului românesc și alungând profesorii cu har din sistem prin salarii de mizerie.

O asemenea aroganță nici că se putea mai mare în anul de grație 2015. Domnule Iohannis, herr Klaus, ne-ați luat țara de tot înapoi?!? Da, voi, politrucii libidinoși precum Stanciu & Rudele-Angajate-La-Cameră, care vă adresați poporului care și-a dat jertfă de sânge împotriva comunismului cu „stimați to’arăș’ ”, aveți tupeul nesimțit să vă măriți de trei ori veniturile din bugetul de stat fără dezbatere publică? Să le râdeți în nas amărâților care-și duc viața în sărăcie lucie doar pentru că au îndrăznit să viseze la o casă sau la o mașină și și-au amanetat salariile pentru mulți ani? Într-adevăr, voi duceți mai departe idealurile grețoase ale nomenklaturii, ca-n satirizarea amară a unui slogan deșănțat de pe vremea comuniștilor: „Noi construim o lume nouă, nu vouă!”.

Ghinion, izmănarilor cu trese pe umăr, dar care acoperă stelele comuniste! Românii se trezesc! Încet, dar bine.

comments

Lucian Pavel

Lucian Pavel

48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Lucian Pavel
About Lucian Pavel 14 Articles
48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.