Opriți imacularea televizată a borfașilor!

Asistăm de ceva timp la o jignitoare campanie de spălare a imaginii unor foști (deja) pușcăriași care au furat din banul public, au comis acte de trădare prin devalizarea „bunurilor poporului” ținute departe de popor și au plătit mult prea puțin pentru faptele lor. Campanie jignitoare pentru orice om cinstit care își muncește onest bucățica de pâine, care a făcut pe bune o facultate și un master, care și-a susținut lucrarea de doctorat după o muncă asiduă sau care a început o afacere de la zero muncind pe brânci și storcându-și creierii ore în șir în noapte pentru a găsi soluții să răzbată într-un mediu total neprietenos mediului de afaceri.

Și așa sistemul de valori tradițional românesc a fost terfelit și denaturat prin minciună și manipulare timp de 45 de ani de dictatura stalinistă, de 25 de ani încoace se practică o altfel de spălare de creier, nu cu torționari și gulaguri concentraționare, ci cu așa-ziși formatori de opinie plasați strategic în media sau patroni de trusturi media proveniți din politică, de multe ori foști securiști sau cu legături adânci în nomenklatura pcr, care duc adevărate campanii de spălare a corupților și acțiunilor lor politice, publice sau „antreprenoriale”-cu-statul.

Acum vedem tot mai des la televiziuni „onorabile” câte o clică de îmbuibați dinainte de ’89 și după, care ne explică doct ce mană cerească a fost comunismul și anii „iepocii de aur” ceaușiste, în care industria României ar fi înflorit pur și simplu, iar agricultura a urcat pe cele mai înalte culmi, dar nu spun că multe din investițiile megalomane produceau pe stoc mărfuri nedorite de piața liberă, nici măcar de piața statelor comuniste CAER, iar terenurile agricole produceau tot mai puțin din cauza chimicalelor folosite, cu toate irigările și sistematizările făcute. Minciuna care ni se servea în cele două ore de program TV în anii ’80 sunt acum ridicate la rang de adevăruri supreme și nespuse din cauza vestului „care ne-a subjugat” și care vrea să ne țină doar ca piață de consum și să ne fure resursele naturale pe care le mai avem (sic!).

Puțini pomenesc defapt realitatea trăită de noi toți imediat după lovitura de stat ce a furat Revoluția începută la Timișoara, când, după o perioadă de frică de moarte a profitorilor sistemului s-au regrupat într-o mafie susținută de vechea securitate a foștilor activiști și au dat startul la furat. Cică ideea era de a crea o clasă superioară a capitalului românesc ce fusese distrusă de comunism, dar ei nu au creat antreprenori veritabili, ci o clasă de asistați social de lux, care nu poate subzista decât în relație contractuală cu Statul. Toți știm cum foștii directori de întreprinderi socialiste au forțat cumpărarea de acțiuni de la muncitori devenind astfel patroni, de multe ori prin înființarea de firme căpușe care să facă afaceri păguboase cu propriile întreprinderi sau cum foștii președinți de CAP-uri și-au însușit mijloacele mobile de producție agricolă, furând tot ce era mai de valoare, doar țevile pentru irigații și tabla de pe silozuri și clădiri ajungând prin curțile țăranilor care, nu-i așa, ar fi fost defapt adevărații proprietari.

Acum mulți din exponenții de vârf ai acestei mafii securisto-comuniste ajung în pușcării atunci când pot fi dovediți ca hoți ordinari. Nu e de ajuns că ne-au râs în față 25 de ani când se credeau intangibili de brațul justiției, făcând prim-planul emisiunilor mondene sau afișându-se forțat cu unele valori ale sportului sau culturii românești, afișând ostentativ rodul furtului sau trâmbițând idei și doctrine ale socialismului de caviar cu nesimțire fără margini, s-au mai și erijat în singurii capabili să facă economie de piață și sunt mari angajatori. Ni se sugerează subtil că moare economia României fără acești „iluștri oameni de afaceri”. Aiurea! Acești panglicari sunt simpli hoți și, ca orice hoț, dețin doar o oarecare inteligență malefică, distructivă, nicidecum iluștri sau antreprenori. Ba mai mult, încep să se răzbune pe adevărata clasă de mijloc și a adevăraților antreprenori punând controale peste controale, puricându-i și pentru ultimul șfanț neimpozitat, răzbunându-se pentru faptul că oamenii cinstiți vor justiție dreaptă și egală pentru toți.

Ce nu spun televiziunile obediente banului public furat este că din cauza acestui grup infracțional organizat, cum singuri s-au definit, am ajuns să înstrăinăm multe din resursele noastre, că fără GIO nu se putea crea cadrul/vidul legislativ pentru ca mafia pădurilor să defrișeze munți întregi, să fure și să vândă la austrieci, ca petrolul și gazele să ajungă pe mâna unora care vor monopol și din monopol să ne țină datori vânduți cu prețuri exorbitante, ca pe șpăgi imense pretinse tot de ei să se creeze falimente răsunătoare, ca distribuția energiei să devină o afacere a „băieților dăștepți” din grupul lor închis, pentru ca multe alte hoții să devină posibile. După toate acestea, se mai miră cineva că vin tot felul de oportuniști din vest și din est să prăduiască resurse? Fără acest sistem instituit de ei nu veneau, nici din vest, nici din est să prăduiască, pentru că la ei nu au voie să încalce legi sau să se folosească de lipsa legii pentru a fura sau distruge.

Iar când sunt dovediți și condamnați li se prezintă în detaliu „suferințele” și zbuciumul lor de condamnați „pe nedrept”, că ei au făcut mult bine țării, au dat de lucru la oameni și au dat pomeni în stânga și în dreapta. Ba uite ce oameni culți sunt, că au mai scris și cărți pe deasupra. Sau nu prea, unii nu se lecuiesc nici în pușcărie de furat, plagiind după modelul Ponta lucrări de licență. Li se construiește fals o imagine de oameni cum nu sunt ei de fapt, buni, culți sau pur și simplu de oameni șmecheri, „descurcăreți” chipurile, modele de urmat în societate. Mi-e scârbă! Mi-e scârbă de toate televiziunile și alte instituții media care îi promovează pe acești nemernici ai neamului, scursura unei societăți tot mai bolnave.

Acești indivizi nu mai merită nici măcar pomeniți în spațiul public, decât poate în tratatele de patologie psihiatrică, în studiul cleptomaniei și mitomaniei. De aceea le cer imperativ oamenilor din presă și televiziune: nu le mai spălați imaginea acestor hoți și nu-i mai prezentați nici ca victime, nici ca șmecheri. Această societate bolnavă este rezultatul a ani și ani de astfel de can-can-uri ieftine și ne vom trezi din nou ca în anii stalinismului incipient în care valorile reale vor fi excluse din societate, lapidate public, creația lor arsă și aruncată în beciuri. Deja se întâmplă asta pentru că voi, oamenii de media, îi ignorați pe premianții la olimpiade, pe inventatorii extraordinari pe care îi avem, pe sportivii de performanță formați pe banii puțini ai părinților, dar cu o voință de fier. Și așa sistemul construit de mafia transpartinică pare că nu face justiție, ci le spală averile furate prin 2-3 ani de pușcărie în condiții de lux, cu toate dotările, nu le mai spălați și voi imaginea publică făcând din ei eroi, altfel veți deveni rapid victimele lor, voi, sau, mai grav, copiii voștri.

PS: Vreau să văd cât de formatori de opinie și jurnaliști onești sunt ei și cât de libere sunt televiziunile, dacă vor reacționa dur când se va repeta Marțea Neagră, în care parlamentarii penali vor promulga modificările legale prin care se prescriu furturile dinainte de 2009, superioritatea aleșilor neamului în fața legii care încalcă și Constituția prin imunități peste imunități și grațieri aberante, arestarea și condamnarea procurorilor în caz de respingerea dosarelor cu subiecți din casta politicienilor și multe altele care le pregătește mafia transpartinică. Atunci să vezi indignare…

Sursa foto: rebloggy.com

comments

Lucian Pavel

Lucian Pavel

48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Lucian Pavel
About Lucian Pavel 14 Articles
48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.