Noiembrie: vântul schimbării!

”Când vântul schimbării bate, unii oameni își ridică ziduri, în timp ce alții construiesc mori de vânt!” (proverb chinezesc)

O zi nebună! Și încă nu e gata! Am aceeași senzație pe care am avut-o în Decembrie ’89: că se vor schimba multe. Atunci aveam 13 ani, eram la Sibiu, tancurile bubuiau iar trasoarele luminau noaptea. Gloanțele suierau, iar Hotelul Continental era în flăcări. Părinții mei au fost în strada la revoluție și am trăit ce s-a petrecut acolo prin ochii lor. Ei n-au fost niciodată membri de Partid. S-au născut și au rămas oameni liberi! Așa ne-au crescut și pe mine și pe sora mea. N-am să uit niciodată asta! LIBERI! Am avut atâtea speranțe atunci, în nopțile acelea. Înfricoșată, căci nu știam ce va urma, ce se va întâmpla cu noi, simțeam totuși o bucurie imensă! Știam că va fi bine! Și a fost bine, după o vreme! Dar scump a fost plătit binele acela și a durat atât de puțin! Aseară și azi, am simțit din nou același lucru. Nu îmi mai este frică – ca atunci și simt o bucurie mare. Am trecut de la tristețe, la indignare în ultimele 4 zile, ca să ajung la aceeași bucurie de acum aproape 26 ani. M-au intristat morții și răniții, m-au indignat autoritățile, politicenii mizerabili, m-au făcut să plâng miile de oameni iesiți din case să strige: “Gata! Ajunge!” N-am crezut să mai prind o revoluție! Încerc, de aproximativ 3 ani, alături de alți tineri inimoși și activiști să schimbăm clasa politică, adminstrația, ca lucrurile să funcționeze normal! E infernal de greu! Dar nu am renunțat! Azi, am simțit că în sfârsit șansa noastră a sosit. A celor tineri, curați, care cred că merită o țară în care să vrei să trăiești. Una din care să fie vânturată toata pleava, cloaca politicianistă care ne-a cotropit de 26 de ani încoace. Aceeași cloacă comunistă care refuză să mai plece.
Poate că noi, tinerii, încă nu suntem o voce comună, înca nu știm exact ce vrem sau poate că nu vrem toți același lucru, deocamdată, dar știm un lucru: VREM SĂ PLECAȚI! TOȚI! Și dacă încă nu ați priceput, vă mai spunem până pricepeți: Afară cu voi! Ne-am săturat! Țara asta și noi, tinerii, merităm ceva mai bun! Și acum, că tot ne-o luăm înapoi, începem cu curațenia de toamnă: la gunoi cu toată mizeria! Și dacă nici de vorbă bună nu știți, facem și noi o revoluție! Că am învățat de la părinții noștri cum se face! Și apoi, nu da Doamne!

comments

Adela Mîrza

Adela Mîrza

Expert în Studii Europene. Absolventă a Facultăţii de Studii Europene din cadrul Universităţii „Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. Conservatoare convinsă, căsătorită, doi copii. Preşedinte al Asociației Clubul Libertății. Președinte interimar al Partidului M10. Locuieşte în Cluj.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Adela Mîrza
About Adela Mîrza 3 Articles
Expert în Studii Europene. Absolventă a Facultăţii de Studii Europene din cadrul Universităţii „Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. Conservatoare convinsă, căsătorită, doi copii. Preşedinte al Asociației Clubul Libertății. Președinte interimar al Partidului M10. Locuieşte în Cluj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.