Noi muncim, nu gândim!

Vă întrebați de ce România, la 25 de ani de la căderea regimului comunist, bâjbâie într-o eternă zonă de gri, cea a compromisului, a atitudinilor laxe față de principii și a nesfârșitelor dovezi de strâmbătate? Iată de ce, pentru că sistemul, așa cum îl vedem azi, este rezulatul direct al “muncii” tovarășilor care nu s-au sfiit să felicite public pe aceia care au tocat cu bâtele oameni care manifestau pentru libertate și pentru ruperea totală de moștenirea infectă a comunismului. Iliescu și tovarășii săi de sorginte bolșevică, foști arhitecți și susținători ai regimului ceaușist, cei care au aruncat și exterminat în temnițe intelectualitatea românească postbelică, sunt cei care au creat și simulacrul de societate în care trăim azi. Ei trag sforile, ei ne râd în nas. Ei și copiii lor doctrinari, vezi actualul prim-ministru plagiator, mincinos patologic, urmărit penal și totuși, agățat de putere cu contracții patologice de gheare. E încă România lor, a rebuturilor umane venite pe tancuri sovietice, să creeze aici un non-sens numit “omul nou”. În parte, au reușit!
“Noi muncim, nu gândim!” este chintesența ultimilor 25 de ani și probabil cel mai odios slogan inventat în România post-decembristă. Conține tot: falii între clase, ură viscerală pentru cei ce-și folosesc creierul pentru a nu greși, intoleranță, dispreț pentru democrație, starea brută în formă purificată.
România este singura țară din blocul estic unde s-a murit pentru libertate în contextul căderii URSS. Este de asemenea o țară unde politicienii și sforarii din umbră au refuzat cu obstinație să aplice un proces de lustrație. În această țară, la un sfert de veac de când s-a tras pe stradă în oameni care cereau libertate, gen. Iulian Vlad este prezent la recepții oficiale lângă vârfurile serviciilor secrete românești. Ce mai e de adăugat?

Foto: istorie-pe-scurt.ro

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.