IT-iștii ieșeni sunt Pentru Iași!

Deși la Clubul Libertății nu ne propunem să susținem un partid politic anume, ci mai degrabă să promovăm fuziunea sau măcar alianța conservatorism-libertarianism în toate formele ei de manifestare, salutăm cu simpatie inițiativa IT-iștilor ieșeni care au înființat un partid regional cu numele „Pentru Iași”!

Se spune că toată politica este locală și în cazul nou-apărutei inițiative chiar este. După 25 de ani de permutări peste permutări între aceiași parametri, înțelegem în sfârșit că una dintre soluțiile pentru ieșirea din roata de hamster este inițiativa politică pornită jos în sus și de la local spre național.

„N-ai cu cine, dom-le, n-ai cu cine!”, pe această lehamite contează rețelele de pradă care au pus stăpânire pe marile orașe ale României și ieșirea din capcana neputinței presupune și implicarea celor care au reușit prin meritele proprii, furnizând valoare pe piața liberă.

Toți știm că trebuie să votăm alți oameni și iată că oferta apare!

Oraș închis și rămas în urmă față de faima sa de a doua capitală a țării, Iașul nu poate să-și valorifice potențialul decât cu ajutorul celor mai de succes locuitori ai săi, și puțini au ajuns profesional atât de departe, într-un timp atât de scurt, precum IT-iștii ieșeni.

Suntem convinși că în jurul IT-iștilor ieșeni se vor strânge și alți localnici de succes, care au reușit și ei nu cu ajutorul, ci în pofida elitei politice locale corupte și ratate.

Localiști convinși si suspicioși față de toate „proiectele de țară”, la Clubul Libertății credem că România se va schimba autentic în bine doar om cu om, familie cu familie, oraș cu oraș, regiune cu regiune, fiecare după aspirațiile sale.

Din reuniunea acestor schimbări organice va renaște o țară pe care să nu o dăm pe una ca afară.

Le dorim succes celor de la Pentru Iași și sperăm că astfel de inițiative vor apărea în toate marile orașe ale României.

Ba avem cu cine!!

Foto: wikipedia.org

comments

Ştefan Bârgăoanu

Ştefan Bârgăoanu

Căsătorit, tată a doi copii. Softist (nu sofist) din 1998, Agile coach. Pasionat de Agile, Conservatorism și muzica bizantină.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Ştefan Bârgăoanu
About Ştefan Bârgăoanu 12 Articles
Căsătorit, tată a doi copii. Softist (nu sofist) din 1998, Agile coach. Pasionat de Agile, Conservatorism și muzica bizantină.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.