Inteligența românească stă deoparte? Vă provoc să intrați în istorie!

Am doi copii. De vârsta celor sacrificați cu cinism în „clubul” indolenței și nesimțirii politicianiste. Și sufăr alături de părinții care au pierdut acolo rostul vieții lor pe pământ. Ca orice om care a trăit fiecare moment istoric care ne-a influențat viețile, de la Carta ’77 (Primăvara de la Praga), Solidaritatea poloneză, trăind cu emoție revolta brașovenilor și a studenților ieșeni în 1987, Revoluția care a fost în sufletul și speranțele românilor în 1989, dar doar o simplă lovitură de stat pentru comuniști și securiști, Piața Universității 1990 ca pe continuarea firească a Revoluției din suflete, suferind cumplit la votul a 89% din români pentru șleahta comunistă regrupată în jurul lui Iliescu, aflând de suferința Sfinților gulagului bolșevic, gulag în care a pierit floarea intelectualității românești, sperând tot ce e mai bun la alegerile câștigate de Convenția Democrată în 1996, dar trăind dezamăgirea guvernării haotice, privind terifianta ascensiune a comunismului naționalist prin C.V. Tudor, dar răsuflând ușurat că nu a ieșit președinte, văzând tendințele dictatoriale ale regimului Năstase și iar punându-mi speranțe deșarte într-un Băsescu ce se prefigura a fi răul mai mic, dar s-a dovedit și el un rău mare, dar nu așa de mare precum alianța monstruoasă a securiștilor din toate partidele într-un usl care a sfidat orice urmă de bun-simț și s-a șters cu democrația la cur și ne-au adus aici, azi, plângându-ne morții, trag o concluzie: acești tineri ce se sting zi de zi tot mai mulți sunt sacrificiul suprem pentru a ne arăta că hoția, nepăsarea, frica, micimea oportunismului, lipsa de onoare a conducătorilor acestui popor sunt cele ce ne condamnă ca națiune și trebuie să plătim.

 E sfâșietor că trebuie să plătească atâtea familii tribut de sânge tânăr, dar cam asta e realitatea. Spiritual, moral, ne-am bătut joc unii de alții, călcându-ne în picioare adevăratele valori, dând de pământ cu principii, ucigând în zile de Crăciun semeni, chiar dacă la rândul lor au fost criminali, trebuiau judecați cu judecată dreaptă în fața întregii omeniri și în fața lui Dumnezeu, alături de toți exponenții regimului criminal comunist. Am ratat odată ocazia unui „exorcizator” Proces al comunismului și o Lege a Lustrației care ne-ar fi ferit de aceste pierderi a celor mai pure vlăstare ale ființei noastre. Nu mai ratăm încă odată această ocazie!

 Inteligența românească trebuie să se implice acum, pe fundalul acestui dezastru provocat de incompetență, amestecată cu indolență, prostie și corupție, poate preluând țara din mâna clasei politice perimate, criminale, să miște lucrurile spre normalitate, meritocrație, spre lege, bun-simț și bunăstare. Nu mai poate fi loc de greață de implicare, de nasuri pe sus, suntem toți responsabili de viitorul copiilor noștri. Trebuie să-i schimbăm! Poporul acesta are resurse umane valoroase în țară și peste hotare. Noi, cei care nu ne dorim puterea pentru noi, trebuie să le susținem, să-i împingem în față pe cei mai buni ca noi, să ne organizăm, să fim uniți, să creăm mecanisme care să filtreze oameni integri și competenți, ferindu-ne inteligent de compromiși și oportuniști la putere. Avem posibilitatea și voința s-o facem, doar trebuie să ne uităm în jur că suntem mulți care vrem asta și să prindem curaj împreună. Și da, să ne rugăm la Dumnezeu să ne trimită Arhanghelii pe care-i sărbătorim astăzi să ne susțină.

Am fost în Piață alături de toți acești tineri frumoși, studenți sau elevi, proaspeți absolvenți de facultate sau care deja au terminat de ceva timp studiile activând în privat în IT sau alte domenii de vârf, care cred că au aceleași simțăminte ca mine, doar că nu știu, nu pot, nu au exercițiul oratoric să le exprime. Din această cauză au stat timizi în spate, lăsând neintenționat locul unor ariviști sau frustrați care au preluat portavocea, sau galeriilor de ultrași organizați și trimiși de partide să compromită mișcarea în stradă. Mâhniți și indignați la un moment dat au plecat, la fel ca mine, mai ales de faptul că într-un mare oraș universitar, cu atâția intelectuali valoroși, nu a venit niciunul să exprime coerent dorințele noastre, să propună un model de organizare, să propună obiective clare acestui popor revoltat. Unde e intelighenția românească? De ce sunt lăsați baltă acești copii să-și consume inutil furia și indignarea? Oameni inteligenți, cuminți, onești și valoroși, de ce nu aveți curajul de a prelua frâiele acestei țări și să o duceți în rândul țărilor civilizate?

Ce alt dezastru vă trebuie, dragi intelectuali români, pentru a vă determina să coborâți din castelele de cleștar ale științei, din turnurile desăvârșirii spirituale, din palatele fortificate ale cunoașterii în care v-ați retras? E nevoie să vă ajungă cuțitul la os vouă personal pentru a vibra odată cu nația? Trebuie să fie copiii voștri victime pentru a empatiza cu această suferință și a vă revolta alături de cei din stradă? Dacă aveți pretenția la cei mai puțin pregătiți ca voi să preia inițiativa și să vă ofere un trai decent vouă și întregului popor, vă înșelați amarnic. Acum aveți ocazia să vă oferiți știința acumulată poporului din care faceți parte. Doar trebuie să vă lăsați descoperiți și promovați de ei, de cei din stradă. Provoc pe cei care gândesc în această țară la acțiune! Vă provoc să intrați în istorie! Cu lucruri bune, evident. Altfel, sunt degeaba toate sacrificiile pe care le-au făcut generații de români.

Dedic acest text Mihaelei Grădinaru

Sursa foto: towchina.com

comments

Lucian Pavel

Lucian Pavel

48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Lucian Pavel
About Lucian Pavel 14 Articles
48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.