Impozitul pe venit trebuie să dispară

Vizualizări: 3,551

Realitatea oferă permanent argumente pentru a nu mai impozita veniturile ori profiturile.

Brăileanca Maria Avram, de 59 de ani, a fost trimisă în judecată anul trecut, pentru evaziune fiscală • femeia a închiriat casa unei familii, timp de câteva luni, fără să încheie contract şi fără să declare veniturile obţinute la ANAF • Avram trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Când mai auziți pledoarii privind creșterea bazei de impozitare să aveți în vedere ce a pățit doamna Avram.

Conform legii, la rând sînt profesorii. Noul Cod Fiscal (al lui Ponta, cel foarte apreciat fiindcă ar reduce taxele) arată că profesorii care meditează trebuie să pățească exact ca doamna Avram. Și poate o merită fiindcă aderă și promovează învățăturile și etica de tip socialist.

Nu o să înțeleagă în veci apologeții corectitudinii inginerești, carteziene, că sunt lucruri mai importante într-o societate decât să iei impozite de la toată lumea.
Că sunt lucruri mai importante decât puterea statului de a pedepsi pe oricine.
Că principiul proporționalității, de care au auzit și gângavii care dau legi în România și fac paradă de erudiție cu el la întâlnirile cu fursecuri și șampanie, nu înseamnă doar raportarea sancțiunii la pericolul social al faptei. Se aplică și când analizezi necesitatea reglementării unui domeniu la avantajele aduse de acea reglementare, dar și la dezavantaje.


    Citeşte şi: Să avem grijă ce taxăm

 


 Ca să iei impozit pe meditații, dacă profesorul optează pentru sistemul real, trebuie să audiezi copiii, sau tematica de la olimpiadă să devină materie la clasă. Va fi de importanță socială ca oamenii să știe a redacta un denunț.

O societate în care, pentru 290 lei, un om primește sancțiune penală după ce a fost cercetat și judecat de mai mulți oameni (vreo 10) cu salarii de 4000-5000 lei, 10.000, 12.000 lei și chiar mai mult, care vor primi și pensii speciale și ale căror venituri reale nu pot fi cunoscute, e o societate alienată complet, fără șanse să-și mai găsească direcția.

Fiindcă problema e la societate. Nu justiția a greșit de această dată..

Impozitul pe profit trebuie să fie 0 (zero). Impozitul pe venit trebuie să dispară.

foto: aradon.ro

comments

Florin Drăgan

Florin Drăgan

42 ani, căsătorit, absolvent al Facultăţii de Comerţ la A.S.E., al Facultății de Drept la U.E.B, absolvent al cursurilor TRENDS la IST Studies Atena, expert accesare fonduri europene.

More Posts

Follow Me:
Facebook

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Florin Drăgan
About Florin Drăgan 35 Articles
42 ani, căsătorit, absolvent al Facultăţii de Comerţ la A.S.E., al Facultății de Drept la U.E.B, absolvent al cursurilor TRENDS la IST Studies Atena, expert accesare fonduri europene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.