Haosul și incompetența unui stat umflat cu pompa

Nu știu ce idiot îl sfătuiește pe Iohannis, dar dacă va merge pe linia “clubul nu avea autorizație” și “s-a ignorat legea”, face cea mai mare tâmpenie imaginabilă. Pe scurt, spală cu nonșalanță sistemul de vină, de parcă acel club fără autorizație era plasat pe Lună sau în Zona 54. Polițistul de sector din subordinea lui Oprea nu a observat 500 de oameni intrând într-un subsol? Secția de poliție locală nu știa ce se petrece? Miile de angajați ai ISU București, sutele de inspectori PSI plătiți de la buget, nu și-a pus nimeni întrebarea ce se întâmplă acolo? Când au renovat, patronii au făcut-o fără autorizație de construcție? Cum așa? ANAF și-a găsit drumul spre șpăgi prin zonă?

Milioanele tocate pe planuri de intervenții în caz de calamitate ce au produs? Maculatură, asta au produs! Dacă ies 20 de oameni în stradă apare imediat Jandarmeria. La 500 de oameni înghesuiți într-o catacombă cu o singură ieșire sistemul se uită mut de admirație? Nu-i trece nimănui prin cap să verifice ce se întâmplă acolo, să arunce un ochi, să tragă un semnal de alarmă, să ceară o conformare la lege? Nimeni, din sutele de oameni angajați în sistemele de asigurare a ”liniștii și ordinii publice”? Avem oameni să amendăm băbuțe care vând usturoi pe trotuar, dar ne spălăm pe mâini când sub nasul nostru există cluburi unde se asfixiază sute de oameni?

Ehei, domnule Președinte de țară, nu merge așa simplu! E al doilea eveniment într-o săptămână când mor oameni nevinovați, în timp ce Oprea și-a montat girofar pe freză și Ponta se lăfăie cu curul pe un sac din banii jupuiți de la noi, mărind lefele pentru bugetarii din aparatele de control! Nu merge așa! Cine vă sfătuiește, vă sfătuiește prost! Sunteți Președinte de țară, nu șef de colhoz bugetar!

Foto: www.infoziare.ro

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

1 Trackback / Pingback

  1. Haosul și incompetența unui stat umflat cu pompa - Augustin Ofiteru

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.