Germania începe să se trezească din beția progresistă …

… a est-germancei Merkel și observă că “integrarea” refugiaților are limite serioase, dar și pericole și necunoscute. Păi nu de-acolo trebuia pornit, înainte ca toți amețiții sorții să ne urecheze pe noi, ăștia mai reticenți și înainte să se voteze într-o veselie cote și să ni se țină predici despre umanitate?

Iată că umaniștii ăștia de extracție dublă, unii esență de lacrimă de crocodil, alții savoare de idei globaliste fără noimă, vor fi nevoiți să bea zeama acră a mahmurelii, să-și bage picioarele în ligheanul cu apă rece și să găsească soluții. Pentru că urechelile docte ale politologilor de ocazie și smiorcăielile progresiste ale celor ce predică “solidaritatea”, mereu pe spezele celorlalți, astea nu vor rezolva nimic.

România a greșit doar în măsura în care Johannis a vrut să împace și capra și varza, în loc să țină ferm poziția mai mult decât evidentă a celor ce l-au ales (și a celor ce nu l-au ales, chiar). A preferat să o scalde românește, în loc să afirme un principiu pentru care, odată trecută febra, nu se poate asocia o “vină” inexistentă. Aceea de a raționa corect.

Încet, încet, Europa va digera și ultima picătură din borșul dulce-acrișor servit de media globală și va pricepe că tot ce nu vine firesc nu are cum să fie acceptat cu zâmbetul pe buze de o populație mult prea sătulă de experimente sociale pe pielea ei. Mai bine mai târziu decât niciodată!”

 

 

Foto: dw.com

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.