Esența pierderii esenței …

Sicofanții peroratori ai dreptului Statului de a altera componența familiilor pe motive mai mult sau mai puțin inventate (căci evidențele sunt evidențe, iar presupunerile de cugetători peristatici sunt doar niște păreri, nu fapte) vor lua la cunoștință că, de mâine, același Stat va salva soții unul de celălalt, pe același tipar. Nu le va fi greu să accepte gâlgâitorilor mângâietori de câini, salvatori de lucruri ce nu au motiv să fie salvate și altor sofiști altruiști nevoie mare și civilizați până la genunchiul broaștei, următoarele: divorțul va fi declarat automat de Stat, iar partenerii îndepărtați fizic unii de alții (cu sau fără acceptul lor), la prima reclamație a vecinului pentru larmă suspectă în apartament sau la prima geană de îngrijorare a șefului, în caz de melancolii neproductive la locul de muncă al soției.

Ca de obicei, lipsa de logică include incapacitatea de a distinge esențele de pop-corn mediatic. Negocierea principiilor în virtutea unei iluzorii evoluții umaniste a stat la baza tuturor revoluțiilor care au ajuns să înlocuiască drepturile tradiționale cu drepturi „moderne”. Evident, ce uităm este că nici o revoluție, nobilă și umanistă și lăcrămoasă și idealistă cum sunt ele, revoluțiile, nu a putut să-și ducă la capăt lucrarea fără un pic de ghilotină.

Marxismul cultural, în plenitudinea extensiilor sale, a mai născut o luptă de clasă: Statul contra părinți, Statul contra familie. Obiectiv: salvarea familiei de ea însăși. Ura!

Mă întreb care este procentul de părinți printre înfocații apărători ai drepturilor copilului. Până nu treci prin experiența asta, care îți schimbă brusc, radical și pentru totdeauna filozofia de viață, aceea de a avea un copil, pentru care ești responsabil dincolo de limitele imaginabile înainte de momentul efectiv, până nu consumi temerile acelea continue, până nu-ți frângi obsesiv mâinile și mintea în căutarea justelor decizii, până nu pătrunzi esența a ceea ce înseamnă responsabilitatea de părinte, e foarte greu să poți vorbi avizat despre acest subiect. Cu părere de rău, cine se pronunță pe subiectul acesta fără a fi părinte sau fără a fi experimentat sentimentul de responsabilitate pentru o persoană apropiată, în situații similare, nu poate pătrunde nici măcar învelișul subțire al problemei. Cu alte cuvinte, se află într-o mare situație de incompatibilitate. Iar agresivitatea pe subiect nu poate demonstra decât o năclăioasă ignoranță.

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

2 Comments

  1. In Romania Libertatea e ATAT de MARE ca se MANDRESTE cu CEI MAI MULTI Absolventi de medicina cu diplome oferite de cele mai proaste facultati. In cercetare Romania are cele mai putine prezentari, ca Bulgaria, Albania…In Democratia ORIGINALA Romania a AJUNS sa AIBA un numar DUBLU de facultati de medicina, asezate chiar in linie contiiinuuuaaa in multe judete: Timis – Arad – Bihor – Cluj – Mures – Sibiu – Brasov si la distanta nu foarte mare de Craiova… Iar la Constanta s au dat bani pentru deschidere a unui mare centru de cercetare chiar daca romanii sunt stiuti ultimii in cecetare.

1 Trackback / Pingback

  1. Esența pierderii esenței … - Augustin Ofiteru

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.