Coada vacii şi ștampila primăriei

Domnul Hellvig a intrat în logica sădirii de panseluțe, că doar acum e șeful “șpionilor”. Primul pas, sădirea “groazei” în mintea auditoriului: “Internetul a devenit o veritabilă armă, la fel și rețelele de socializare, o armă care în mâinile unei persoane rău intenționate poate fi foarte periculoasă. Internetul și viitorul acestuia trebuie controlate pentru ca sa nu se ajungă la situații extreme de terorism, cum am asistat în ultima vreme.”

Îl atenționez pe Amețirea Sa de următoarele pericole teribile care planează asupra vieții oamenilor zi de zi, în scopul de a lua imediat măsuri hotărâte, cu toate forțele din dotare:
– săpunul din baie, care căzut din întâmplare (sau nu) pe jos poate sfârși ziua unei nevinovate victime într-o “baie de sânge” (sic!); se propune instalarea camerelor de supraveghere în orice toaletă, pentru a preveni acest tip de catastrofă.
– apariția pe posturile naționale a diverși măscărici, atât de hazlii încât poți avea în orice moment un acces incontrolabil de râs, sfârșit în moarte prin sufocare; se propune inventarea unui dispozitiv de lovire în spate, instalat lângă fiecare televizor, pentru stoparea acestor amenințări asimetrice. Dispozitivul trebuie să poată fi programat și să funcționeze preventiv, aplicând privitorului o lovitură hotărâtă la un interval anume de timp, fapt care va fi de natură să-i taie cheful de amuzament.
– prezența pe trotuarele patriei a excrementelor de câine comunitar, care pot fi asociate unor arme chimice/biologice, cu puternice valențe de armă psihologică (pot provoca boli infecțioase, senzații de ciumurlui și stări de derută generalizată stradală); se sugerează înființarea diviziei SRI “excrementul”, cu rol de filaj și contradefecație a teroriștilor patrupezi.
– nu în ultimul rând, “oamenii cu fulare galbene” reprezintă un fenomen cu risc maxim, întrucât apariția lor ocazională poate duce la fenomene masive de averse cu inepții, acte de (di)simulare a bunelor intenții și activități conspirative de natură politico-mafiotă; drept contra-măsură se propune eliminarea fularelor galbene din toate garderobele personale și înlocuirea acestora cu fulare marca Burberry.

Mă întreb totuși cât de proști ne consideră băieții aceștia preocupați profund de siguranța națională. Siguranța națională ține de supravegherea rețelelor de socializare așa cum ține coada vacii de ștampila primăriei (sau poate chiar mai puțin). Întâi să argumentăm motivul, apoi să argumentăm adecvarea rezolvării problemei, așa se face “analitic”! Pe urmă putem veni și cu “singura” soluție fezabilă, dacă între timp nu ne-am convins de imposibilitatea argumentării sale logice! Din salariul acela mai mic deja, poate cumpărăm totuși și niște materiale bibliografice adecvate, da? Căci vorba aceea, “poți prosti pe toată lumea o vreme, sau pe unii tot timpul, dar nu poți prosti pe toată lumea tot timpul”!

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.