Clubul Libertății s-a reunit la Iași

Seria de conferințe a Clubului Libertății a continuat cu etapa a doua. După deschiderea de la Cluj – la începutul acestui an, la sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, membrii Clubului s-au reunit, din nou, la Iași. Pe lângă dezbaterile interne obișnuite și vizitarea urbei moldave, întâlnirea a avut drept element central conferința desfășurată sâmbătă, 24 octombrie, în sala ”Ion Creangă” a Hotelului ”Astoria” din Iași. Temele discutate de conferențiari, diverse, abordate de pe poziții conservatoare, au reprezentat puncte de interes atât pentru membrii Clubului, cât și pentru invitații din afara acestuia.

Dacă prof. univ. dr. Gabriel Mursa (cadru didactic al Facultății de Științe Economice din Iași) a discutat probleme legate de învățământul de stat și despre perspectivele învățământului privat, în România (titlul expunerii – “Ce le-a făcut Statul copiilor noștri?”), cunoscutul prof. univ. dr. Alexandru Călinescu a avut în vedere, în prezentarea – “Clișee ”progresiste” și rezistențe ”conservatoare” în Franța de astăzi”, aspecte de stringentă actualitate cu care se confruntă una dintre marile democrații europene. La rândul său, lector dr. George Țurcănașu, cadru didactic al Facultății de Geografie din cadrul Univ. ”Al.I. Cuza” – Iași a discutat despre regionalizare, în expunerea intitulată “Convergențe teritoriale și relevanța scărilor de analiză. Este necesară regionalizarea administrativă a României?”. Întrebările adresate din public, la finalul conferinței au demonstrat interesul de care s-au bucurat opiniile celor trei vorbitori în rândurile audienței.

Seria de dezbateri și conferințe organizate de Clubul Libertății va continua în alte centre universitare din țară, pe parcursul anului 2016.

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.