Beciul Hoțesc pentru toți hoții!

Suntem indignați și simțim o frustrare enormă când auzim de modificările pe care grupul infracțional transpartinic foarte bine organizat intenționează să le aplice legilor în vigoare. Este o nouă încercare în pur stil mafiot de a eluda legea, lege care pentru ei, pentru Sistem, nu a existat timp de 60 de ani de la instaurarea sistemului totalitar. O nouă „Marțea neagră” asezonată cu tehnica pașilor mărunți, sau „pas cu pas”.

Dacă înainte de ’89 fentarea legii se făcea pe ascuns, cu largul concurs al securității și aparatului de partid, rarele cazuri de furt și corupție, violuri sau crimă la nivel înalt fiind făcute publice doar pentru că persoana în cauză nu mai „corespundea” criteriilor mafiote pe care s-a construit clasa conducătoare, de 25 de ani încoace totul s-a făcut pe față, ei știind că nimeni din Sistem nu-i va atinge, nici măcar cu o floare. Asta pentru că până nu demult aveau garanții că justiția e obedientă lor, mulți dintre judecători și procurori fiind șantajabili și corupți.

Numai că lucrurile s-au schimbat radical în ultimile zeci de luni, câte or fi de când DNA-ul funcționează mai mult sau mai puțin independent. Unii judecători se tem să mai facă simulacru de justiție, chiar aplică legi, cu toate că, după părerea noastră, dau pedepse la limita de jos a prevederilor legale, iar averile marilor îmbogățiți din furt instituționalizat sunt în siguranță până ies din prea-scurtele pelerinaje în penitenciarele de lux.

Totuși politicienilor corupți din grupul infracțional organizat transpartinic le e frică. Le e frică să nu scape din frâu sistemul și contraatacă furibund Democrația și Statul de Drept, firave, ce e drept, dar lansate pe un drum fără întoarcere pentru ei. Pentru că știu că întărirea acestora îi va înfunda definitiv până la urmă, pentru că devalizarea economiei naționale nu e o faptă care poate fi prescrisă, pentru că averile lor de bugetari de lux au fost afișate ostentativ încă de pe vremea când se credeau inexpugnabili, pentru că furatul cinic din banul public a curmat zeci de mii de vieți și le va curma ceva ani buni.

Dar acești politicieni sunt cetățeni ai acestei țări și trebuie să se supună legilor în vigoare ca orice simplu cetățean: dacă un amărât din Cornu a furat de foame și de lene o găină din ferma lui Năstase și este bănuit și prins, judecat și condamnat, este reținut, cu cătușe, prezentat opiniei publice ca infractor, de ce un parlamentar, indiferent de apartenență politică, atunci când este bănuit și se aduc dovezi că a furat nu are parte de același tratament? De ce să nu fie arătați actualilor și viitorilor politicieni și parlamentari cu cătușe la mâini după condamnare? Să vadă și să se teamă cei care au de gând să intre în politică pentru a se căpătui din banul public! Noi i-am trimis în Parlament nu să fure, ci să facă legi, declarații politice și să ne reprezinte. Pentru asta au imunitate, doar pentru lupta de idei, de convingeri, de valori. Atât. Pentru hoție și corupție nu poate exista imunitate și regim special. Cine cere așa ceva este un nerușinat ordinar ce nu ne reprezintă. Punct.

De ce se tem de arestul preventiv și de cătușe afișate public? Vă spunem noi. În primul rând se tem cel mai tare de confrații lor, care, ajunși în Beciul Hoțesc uită de dosărelele cu care au fost șantajați și, în schimbul unor promisiuni de clemență, îi toarnă și pe cei liberi, „dau din casă” cum s-ar spune, și se înfundă unii pe alții. Așa și trebuie. Mafia, clasa politică actuală coruptă, nu poate fi destructurată altfel dacă se apără unii pe alții, ci dacă sunt încurajați sau forțați să spună tot. În al doilea rând le e teamă că imaginea lor publică va fi afectată definitiv de purtatul de brățări lucitoare. Când vor ieși din pușcărie greu le mai poate spăla imaginea cineva și asta îi termină psihic, pentru că ei nu se pot descurca pe picioarele lor. Indiferent câți bani au obținut ca antreprenori de mucava asistați-sociali-de-lux cu contracte cu statul, nu se vor putea descurca făcând afaceri cinstite sau muncind (sic!).

Pe de altă parte, mințile diabolice ale Sistema, mafia baronilor locali și naționali, au gândit un plan extrem de parșiv, care se conturează din ce în ce mai clar pentru cei ce observă atent mișcările de trupe de ambele părți. Gașca lui Năstase, Șova și Voiculescu și-au zis: „vrea prostimea justiție? vor românii să curgă imagini cu arestați și condamnați pentru ceea ce facem noi de zeci de ani? Ia să le dăm noi de să-i săturăm! Punem în funcțiune procurorii și judecătorii legați ombilical de sistem să facă exces de zel, le dăm și ceva pârghii legislative să aresteze mai ușor, în contravenție cu normele europene, lăsăm pe vreo doi agarici șantajabili să participe la circul mediatic cu cătușe din postura de cercetați penal, după eliberare rapidă îi ajutăm să dea statul în judecată la CEDO pentru abuzuri ale justiției și să câștige, bineînțeles că judecătorii și procurorii noștri nu plătesc, ci tot prostimea care cotizează prin taxe și impozite. Noi între timp ținem prima pagină a mass-media strigând cât ne ține gura că sunt abuzați românii de justiția băsistă, electoratul va fi atât de bulversat și de împărțit, încât noi, având majoritatea în Parlament, vom putea face ce vrem din Codurile de procedură”.

V-ați prins de ce se întorc acum la prevederile mai vechi, aliniate la standardele europene? Și, mai mult, în deruta generală, vor să se pună la adăpost ca turnătoria sau descoperirea de documente care demonstrează implicarea lor în hoție să se prescrie după o perioadă de timp. Scurtă, evident. Adică un primar sau șef de consiliu județean sau ministru stă bine-merci în funcție 6-7-8 ani, fură la început de mandat și ține ascunse documente și pune persoane obediente să semneze în locul lor, iar la terminarea mandatului degeaba se mai descoperă infracțiunea, ea este prescrisă??? Noi ne-am prins. Voi?

Oare când ne vom trezi să ieșim în stradă, așa indignați, frustrați, furați, mințiți, păcăliți, duși cu zăhărelul, să cerem zero imunitate pentru fapte de corupție și abuz de putere și egalitate în fața legii, defapt respectarea Constituției și, mai ales, respectul față de noi, alegătorii cinstiți care muncim din greu să le plătim salariile?

Foto: adaptare după Gugulanul (pamflet)

comments

Lucian Pavel

Lucian Pavel

48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Lucian Pavel
About Lucian Pavel 14 Articles
48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.