Antreprenorii, clasa de mijloc românească și politica (de dreapta)

Vizualizări: 2,401

Pare tot mai clar de ce ne zbatem de 27 de ani într-o permanentă „tranziție” spre ceva ce numai normalitate, progres economic, bunăstare nu se prefigurează. Nu dau vina exclusiv pe mediul privat, dar tind să concluzionez că are o mare vină în situația actuală economico-socio-politică în care am ajuns.

Până acum eram cumva dezamăgit că firava clasă de mijloc nu se implică în politică, în scopul de a elimina pe cale democratică veșnicii angajați la stat, bugetarii de caviar, care n-au muncit o secundă din viața lor, dar au avut timp să conceapă planuri machiavelice de devalizare a resurselor țării, clădind adevărate domenii feudale din furat. Așteptam alternativa la această mafie construită pe vechile relații securitate-partidul comunist, care se dezvoltă de ani buni pe axa SRI (și alte servicii de informații) – vechile partide post-decembriste pline de „foști” – antreprenori de mucava în afaceri exclusive cu statul.

Dacă mă uit bine, adevărata clasă de mijloc și peste, cei care ar trebui să fie structural oameni de dreapta, este formată din IT-iști, angajați ai multinaționalelor, ai băncilor, țărani gospodari care au pornit ferme agro-zootehnice, antreprenori din diverse domenii care nu aleargă după contracte cu statul și angajații lor care câștigă peste media națională, cei cu profesii liberale. Din rândul acestora ar trebui să se ridice lideri care să organizeze o adevărată mișcare de dreapta ca alternativă la haosul doctrinar din politica actuală, să comunice valorile și principiile lor și să-i adune, să-i unească pe toți ceilalți români cu vederi de dreapta, care doresc normalitate, firesc și bun-simț în comunitate. În momentul de față nu există nici o voce de anvergură pe dreapta care să contracareze discursul politic populist, vădit împotriva antreprenoriatului român și străin. Prea puțini și nu foarte vizibili predică dezvoltarea României prin politici de dreapta. Dacă nu e prea târziu, aceste voci trebuie repede descoperite, încurajate, coagulate. Mediul privat trebuie să aloce urgent resurse pentru propria reprezentare în societate și mai ales la vârful puterii.

De ce din această masă de cetățeni nu se ridică și nu se implică lideri veritabili? Să fie de vină individualismul caracteristic acestei pături sociale? Să fie de vină mult clamata lipsă de timp, că vezi Doamne, omul care are o afacere sau muncește din greu, nu mai are timpul necesar pentru „astfel de prostii” cum ar fi politica? Da, este adevărat, dar trebuie să înțelegem că, dacă nu ne implicăm, dacă nu rupem din timpul familiei, oricum facem un alt tip de politică, dar o politică perdantă pentru toți cei care suntem acum „pe piață” și mai ales pentru viitorul generațiilor următoare. În lipsa oamenilor de dreapta de pe scena politică 3 milioane de asistați sociali și bugetari obedienți au fost de ajuns să întoarcă România cu 20 de ani în urmă.

Întrebarea este: vrem să trăim în continuare cu pumnul în gură, cu o justiție controlată în totalitate de ciuma roșie, cu un mediu de afaceri neconcurențial, viciat de monopoluri, contracte cu statul și legi cu dedicație? Vrem să facem afaceri rudimentar și să ne desfășurăm activitățile economice în continuare fără o infrastructură modernă și fiabilă? Vrem să stăm în continuare cu teama că oricând un baron poate să ne „zeciuiască” afacerea doar pentru că i s-a pus pata pe câte unul din noi sau ne-a venit rândul la a cotiza la grupul lor infracțional organizat?

Știu, e facil să spunem „nu mă amestec cu politicienii, eu îmi văd de treaba mea, nu mă evidențiez, să nu-mi trimită controale la firmă” sau „am să dau și la ăștia care sunt acum la putere și voi da și celor care vor veni, să nu supăr pe nimeni” sau „nu se schimbă nimic dacă mă implic, am să supraviețuiesc eu cumva”. Dar, dacă ne uităm în jur, ne putem da seama repede că ne ajunge din urmă răul făcut de mafioți, prin legi hâde, taxări aberante și supraimpozitări care ne sugrumă afacerea sau bugetul familiei. Toate partidele care s-au perindat la putere 27 de ani și-au făcut câte o rețea de finanțate dinspre așa-zisul mediu privat abonat la contracte cu statul și administrațiile locale, cărora le rămân datori când ajung la putere. Și de unde să înapoieze banii politrucii, dacă nu din furat sau prin achiziții la prețuri exorbitante? Astfel, niciodată nu se va putea face o politică pentru comunitate, pentru dezvoltarea regiunilor sărace, pentru țară, dacă interesele mafiote primează.

Soluția ar fi ca românii care vor să trăiască într-o țară a cetățenilor și a comunităților libere și prospere, în care să te simți bine, în care să-ți placă să trăiești și să-ți crești copiii și nepoții, să înceapă să facă ceva, să se îndrepte spre cei asemeni lor și să comunice cu cei din jur, să caute împreună soluții pentru a construi ceva serios și de durată, în orice formă de organizare, de la asociație, club, la partid. Cei care nu au timp, dar pot susține financiar un astfel de demers, de asemenea se pot implica, transparent, onest, fără a avea altă pretenție de la oamenii pe care-i vor susține decât respectarea principiilor și valorilor de dreapta și legiferarea acestora clar.

Dacă nu ne implicăm în găsirea și promovarea unor persoane integre și corecte la vârful puterii, vom lăsa pe alții s-o facă în locul nostru. Pe obedienții și dependenții de pomeni sociale care să-i (re)aleagă pe stăpânii lor de facto la fiecare ciclu electoral, socialiști de caviar din ce în ce mai puternici prin rețelele de influență și corupție. Rețele create pe slăbiciunea celor care simt profund de dreapta, dar prea fricoși sau plini de ei pentru politică.

Normalitatea în politică și în viața de zi cu zi pe care un cetățean de dreapta implicat în viața comunității ar trebui să o promoveze, o văd pornind de la dorința de a prelua de la stat inițiativa economică și politică. Să recunoască meritele și să promoveze oamenii gospodari, înțelepți și modești, principale criterii de selecție în conducerea comunităților lor, dar în același timp atenți și oricând dispuși să se implice în luarea deciziilor care privesc comunitatea. Să promoveze libertatea economică și politică. Să propună și să susțină activ educația pentru libertate și responsabilitate în comunitate. Să promoveze și să apere independența justiției, să apere cu toată ființa lui proprietatea privată a familiei lui și a celor din jur și să susțină spiritul antreprenorial, ca unice surse ale prosperității comunității din care face parte. Să susțină piața liberă și competiția, prin dereglementare și reducerea radicală a rolului statului în economie. Să susțină principiul constituțional al libertății de asociere şi în domeniul activităţii politice, prin desființarea barierelor birocratice la înregistrarea partidelor politice și la participarea acestora în alegeri. Să militeze pentru privatizarea sistemelor publice de sănătate, de învățământ și de pensii. Să promoveze autonomia locală și descentralizarea bugetară. Să promoveze eliminarea impozitului pe profitul firmelor și pe venitul persoanelor fizice, munca trebuind încurajată și nu pedepsită prin suprataxare. Să susțină apartenența României la civilizația occidentală, într-o Uniune Europeană a statelor-naţiune suverane și să militeze pentru întărirea capacităţii de apărare a ţării, în cadrul NATO.

Dacă vă place această normalitate expusă mai sus, trebuie serios pus osul la treabă. Știu, e mult de muncit, vor fi multe nopți albe, multă zbatere interioară, va trebui să facem unele compromisuri (dar care să nu ne compromită), lupta cu sistemul lor va fi grea, dar plină de satisfacții, sunt sigur. Nu chem la „lupta cea mare”, ci la lupta pentru normalitate și bun-simț. „Singura condiție pentru ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic” a fost deja demonstrată cu vârf și-ndesat la precedentele alegeri, iar acest rău făcut prin neimplicare va fi cu greu îndreptat.

comments

Lucian Pavel

Lucian Pavel

48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Lucian Pavel
About Lucian Pavel 14 Articles
48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.