Statule, lasă-mă în pace!

Vizualizări: 4,020

Statule, lasă-mă să ALEG EU unde merg economiile mele pentru pensie, cine să le gestioneze și să le investească și în ce! Vreau mai multe fonduri de pensii private garantate (de investiții) cu grade de risc diferite, nu o gaură neagră numită Pilonul I. Vreau să am șansa unui cetățean european de a avea o pensie decentă și niște economii care să permită să-mi susțin copiii și nepoții. Pentru asta voi munci o viață, nu să stau cu mâna întinsă la mila politicienilor!

Statule, lasă-mă să ALEG EU unde să-mi fac asigurarea de sănătate, să pot folosi ceea ce pun deoparte atunci când voi avea probleme de sănătate acolo unde sunt tratat omenește! Nu mai vreau să stea banii mei într-o oală comună de unde să poată fura medicii și managerii jnapani cu complicitatea firmelor de medicamente abonate la contracte cu spitalele de stat! Nu mai vreau ca din banii mei să se cumpere instrumentar și consumabile la prețuri umflate! Nu mai vreau să mă duc cu plicul la personalul medical, deși le-am plătit salariul toată viața mea!

Statule, lasă-mă să ALEG EU ce educație va primi copilul meu! Fă în așa fel încât toți copiii să aibă o sumă decentă alocată ca pentru învățământul de stat, dar construiește o piață liberă, să existe școli și licee private unde mă pot duce cu banii alocați pentru copilul meu, și să pot pune ceva în plus dacă eu consider că acea școală e mai de calitate decât cele de stat. Astfel va crește calitatea învățământului, doar în condiții de concurență reală!

Statule, lasă-mă să DECID EU ce se întâmplă cu impozitele plătite de mine! Vreau ca în procent de 80% să se ducă spre comunitatea din care fac parte, pentru că aici, la mine acasă, am nevoie să mi se întoarcă prin servicii publice de calitate, prin infrastructura pe care o folosesc și de care am nevoie ca de aer, de investiții care să atragă firme de producție! Dacă fiecare județ ar dispune de banii comunității și de legislație pentru comunitate, problema autostrăzilor, căilor ferate și a aeroporturilor deficitare acum, s-ar rezolva în cel mai scurt timp. Statule, lasă-mă în pace! Ți-ai dovedit incompetența și ineficiența sărăcind și umilind regiuni întregi ale țării, lăsate de izbeliște în mâna unor politruci cinici. Ți-ai dovedit reaua voință dând pe mâna unor rețele mafiote resursele țării, vânzând la fier vechi sau căpușând tot ce mai putea fi eficient și performant din industria veche, lăsând agricultura în paragină.

Gata, ajunge!

comments

Lucian Pavel

Lucian Pavel

48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Lucian Pavel
About Lucian Pavel 14 Articles
48 de ani, mândru tată de băiat și fată; specialist tipograf, cu o experiență de peste 28 de ani în Desktop Publishing (DTP), pre-press în offset și flexografie, supervizare grafică; om de dreapta, anti-comunist și conservator. Ieșean get-beget, crescut, educat, format în urbea teilor lui Eminescu.

1 Comment

  1. Toate bune si frumoase , de acord cu tot ce ati scris , doar cu rugamintea fata de stat , lasa-ma nu pot fi de acord . Pe stat trebuie sa-l obligi sa te lase in pace . Trebuie sa-l micsorezi cu maceta pana cand nu te mai poate afecta . La fel ca atunci cand tunzi gazonul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.