Săptămâna pe scurt

Francul elvețian, cotat de piață – este mai mare decât euro. Prilej pentru Banca Națională a României să vorbească, prin purtătorul său de cuvânt, Dan Suciu, despre o criză a francului elvețian. Păi, dacă asta este ”criză” a unei monede, înseamnă că deprecierea dolarului lui Mugabe cu 89,7*1021% (un număr cu 21 de zerouri, adică 89,7 sextilioane sau triliarde) nu avea cum să fie criză.

Întors de la ceremoniile de la Iași, dedicate Micii Uniri, Ludovic Orban, aflat la bordul unui automobil Logan, a reușit să derapeze în vestita curbă a morții de la Sârca și s-a răsturnat. Nu știm dacă el începe să se obișnuiască, dar noi suntem deja obișnuiți. Din fericire, de data aceasta, nu a mai lovit niciun copil…

Victor Viorel Ponta de Ziua Unirii: ”fericiți cei care luptă pentru unire, răi cei care și azi se bucură să dezbine”. Viorele, este vorba de ”Unire” cu majusculă, de unirea a două țări, nu de unire în cuget și simțiri cu tine. Dar la primul ministru Viorel este foarte interesantă construcția mesajului politic: eu fericit – ei răi, eu bun – ei răi, eu fac bine, ei… Ne stârnește curiozități: oare cum ar exprima un altfel de ”impuls”: ”Eu Tarzan – tu …?”

Toni Greblă, judecător la Curtea Constituțională a fost convocat la DNA ca să dea niște explicații. Cică ar fi constituit un grup infracțional organizat, care să încalce embargoul impus de Rusia Uniunii Europene. În cazul ăsta, ar cam trebui extrădat în Rusia, că pe ruși a încercat el să-i prejudicieze… O fi livrat el carne de struț, dar a fost săltat de ”curcani” și acum ar căuta ceva nisip – să bage capul… Acest ”preacinstit” este tocmai acela care a citit cererea de suspendare a președintelui României în vara anului 2012…

Ca orice VIP de tranziție, domnul Toni, șef de județ la Gorj, senator cu multe mandate, șef de comisie juridică și acum, iată, mare dregător la Curtea Constituțională, își alege prost finii, nașii, prietenii. Sau poate nu. Bîrcină, finul domnului magistrat CCR, este condamnat la 4 ani de închisoare și a spus în fața DNA că el e țigan și are bani de nu poate să-i numere fiindcă face cămătărie și trimite copii la furat și la cerșit.

Drept este că – gurile rele – spun că George Cristian Maior, șeful SRI (care, de altfel, a făcut turul televiziunilor toată săptămâna) ar fi trimis ”DNA”-ul pe capul CCR, care a respins și a treia lege ”Big Brother”. Însuși Augustin Zegrean, președintele CCR, a acuzat SRI de presiuni, în vederea aprobării acestor legi.

Noul ministru al Culturii are 38 de ani – din păcate nu este suficient de tânăr: avem nenorocul să fi apucat să-l cunoască deja pe Ghinion Iliescu, al cărui apropiat este considerat. Duminică seara, în interviu pentru TVR1, el a apreciat ca ”destinală” – întâlnirea cu acest fost președinte, a cărui intervenție în istoria României și a Stângii autohtone ar fi fost ”o poveste de succes”. Domnul ministru al Culturii ne demonstrează incultura sa în materie de istorie, politică și chiar – ceva lipsă de bun-simț.

Continuă doliul la Antena 3 – Traian Băsescu a scăpat și de dosarul ”Flota”. Normal, doar nu se așteptau să fie singurul condamnat în dosar – din moment ce instanța a constatat lipsa prejudiciului.

comments

Florin Drăgan

Florin Drăgan

42 ani, căsătorit, absolvent al Facultăţii de Comerţ la A.S.E., al Facultății de Drept la U.E.B, absolvent al cursurilor TRENDS la IST Studies Atena, expert accesare fonduri europene.

More Posts

Follow Me:
Facebook

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Florin Drăgan
About Florin Drăgan 35 Articles
42 ani, căsătorit, absolvent al Facultăţii de Comerţ la A.S.E., al Facultății de Drept la U.E.B, absolvent al cursurilor TRENDS la IST Studies Atena, expert accesare fonduri europene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.