Programul fiscal 16%?

Vizualizări: 2,442

PNL a propus programul fiscal 16% ca răspuns la modificările fiscale ale PSD.

Ei bine, noi propunem PROGRAMUL FISCAL ZERO LA SUTĂ!

ZERO la sută impozit pe venit – de ce să penalizăm munca și firmele care oricum dau mai departe costurile?

ZERO la sută asigurări sociale – în schimb fiecare va opta pentru o casă de pensii și va cotiza acolo după ce pachet de pensie alege. Casa de pensii de stat va fi doar una dintre ele

ZERO la sută asigurări de sănătate – din nou fiecare va putea opta pentru un plan de asigurări de la orice casă de asigurări dorește. Casa de sănătate a statului va fi doar una dintre ele.

Și cel mai important: ZERO la sută deficit. Dacă un politician vrea să facă cheltuieli în plus să crească taxele, nu să le ascundă prin împrumuturi. A, se mai pot înșela. Dar orice guvern care depășește 1% deficit pică automat. Și se declanșează alegeri anticipate ca și majoritatea parlamentară care l-a susținut e vinovată.

Cum însă se vor plăti toate cheltuielile statului? Prin DOUĂ taxe:

  1. TVA – se ia pe de-o parte bugetul de stat și pe de alta consumul. Se ajustează TVA astfel încât bugetul de stat să se acopere din consum. Dacă vrea un politician să cheltuie mai mult automat trebuie să crească TVA-ul. Să vedem cât de popular va fi.
  2. Impozit pe imobile și automobile – fiecare primărie va cheltui cât poftește cât timp se acoperă din impozitele astea. Vrea primarul panseluțe de 1 miliard de lei, nicio problemă. Dacă ridică taxele ca să aibă banii necesari.

Care program e mai liberal? Ăla cu 16% sau ăsta cu ZERO la sută?

comments

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.