Microorganismele nu dau doi bani pe rigoarea militară

Vizualizări: 2,346

Logică de premier: “În circa o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte a ministerului Apărării. Cu specialiştii de acolo ne-am lămurit. Poate o mână militarizată va avea rezultate”.
Să afle nenea Tudosică ăsta că microorganismele nu dau doi bani pe rigoarea militară și că de obicei datul cu barda, în special în cazul în care deținătorul de ciomag e nițel afon, va rezolva exact atâtea probleme cât rezolvă o măciucă la un car de oale.

Pe de altă parte este absolut fabulos cum mișcări majore ale instituțiilor de forță trec absolut neobservate, subiecte de presă la rubrica banalități. Asta arată adevărata putere și influență ale domnilor aceștia ce și-au făcut un obicei să creadă că sunt excesiv de deștepți în comparație cu orice alt muritor ne-militarizat.

Astfel de decizii, luate pe genunchi și mimând hotărârea tipică etatiștilor de modă și gardă veche, au fost și vor fi mereu nu numai contra-productive, dar chiar potențial dezastruoase.
Vorba aia, prostul dotat cu armă mai mare are mereu dreptate, vai de el și vai de noi!

Imaginaţi-vă şi cum va suna raportul dat maiorului dimineaţa: “Să trăiți, populațiile de microorganisme de pe plăcile cu cloramfenicol au fost nimicite! Dușmanul viral a suferit pierderi grele după ce l-am atacat cu arma termică. Prizonierii din specia hamster au fost eutanasiați cu injecția letală. Am avansat trei microni pe frontul de luptă cu malaria. Spionii infiltrați în endoteliul gastric au fost neutralizați prin luptă biotică corp la corp. Iar celulele teroriste de vibrioni vor fi capturate, subiecții spălați pe genom și eliberați ca agenți dubli. Ura, ura, ura, de trei ori ura!

PS Partea frumoasă și ce uită Prim Ministrul să zică în frază este că Institutul Cantacuzino are de vreo doi ani o “mână militarizată” la conducere. Știți ce s-a schimbat? Absolut nimic! Dar poate n-o fi de la “arma” adecvată, zic …

comments

Augustin Ofiţeru

Augustin Ofiţeru

Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

More Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Augustin Ofiţeru
About Augustin Ofiţeru 17 Articles
Antreprenor în domeniul energiei alternative, doctor în biochimie al Academiei Române. Bucureşti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.