E minunată inițiativa scoaterii din boscheți a radarelor

radar

Vizualizări: 1,323

Norbert Hofer (extrema dreaptă din Austria, cum ar spune lumea „informată”) vrea să crească limita de viteză pe autostradă de la 130 km/h la 140 km/h. Mai întâi va face un experiment pe anumite porțiuni, motivat de faptul că numărul celor decedați în accidente rutiere pe autostradă e de 1,7 la 100 mil. km, ca în Germania, care are foarte puține restricții de viteză.

În România, amenda pentru depășirea vitezei legale cu peste 20 de km la oră e minim 4 pct., adică 580 lei (140 euro) față de 30 euro cât e în Germania sau 20 euro (10 euro dacă plătești în 10 zile) în Grecia pentru aceeaşi abatere.

Rezultatul restricțiilor de viteză nu e deloc o scădere a numărului de victime, e evident din orice statistică, iar rezultatul sancțiunilor uriașe e alimentarea corupției poliției (asta fac, în general, sancțiunile disproporționate). Și conduita abuzivă a polițiștilor rutieri tot o consecință a puterii de a sancționa draconic este.

Prin urmare, până vom avea autostrăzi, e minunată inițiativa scoaterii din boscheți a radarelor și ar mai trebui crescută limita de viteză prin sate la 70km/h. Că nimeni nu merge cu 50.

PS: în Germania, poliția admite că măsurătorile cu aparatul radar au o eroare de 6 km/h. În România, „metrologia” omologhează aparatele radar cu o toleranță a măsurării de 3 km/h. În schimb, geniile de la ÎCCJ, adică juriștii ajunși cei mai înalți judecători în țară, cu solide cunoștințe de istorie și procedură, au decis că viteza măsurată e cea reală. Zic asta fiindcă românii au impresia că regula strictă civilizează. Uite, îi batem la curuleț pe nemți cu regulile.
Vi se pare că circulăm mai bine?

comments

Florin Drăgan

Florin Drăgan

42 ani, căsătorit, absolvent al Facultăţii de Comerţ la A.S.E., al Facultății de Drept la U.E.B, absolvent al cursurilor TRENDS la IST Studies Atena, expert accesare fonduri europene.

More Posts

Follow Me:
Facebook

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Florin Drăgan
About Florin Drăgan 35 Articles
42 ani, căsătorit, absolvent al Facultăţii de Comerţ la A.S.E., al Facultății de Drept la U.E.B, absolvent al cursurilor TRENDS la IST Studies Atena, expert accesare fonduri europene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.